Vapaalasku

Viime kauden parhaat laskukuvat

Selvisin tänä vuonna aika pitkälle. Oli nimittäin jo pitkälle heinäkuu, ennen kuin aloin ajatella tosissaan laskemista. Mutta sen jälkeen, kun talvihaaveille antoi vallan, se oli menoa. Vaikka edessä on vielä ihanat, pitkät elokuun illat ja kuulas syksy, ajatukset ensi talven laskuista käyvät päässä vähintään kerran päivässä.

Laskukavereideni Facebook-keskustelussa olen lähetellyt jo useamman viikon linkkejä mahdollisiin ensi kauden laskukohteisiin: Islanti, Kamchatkan niemimaa, USA… (Realistisemmat haaveet voi lukea jutusta, jossa listasin ensi kauden toiveita).

Ainoa lääke laskukuumeeseen tässä vaiheessa vuotta on palaaminen viime kauden kuviin ja tunnelmiin. Onneksi niitä on tullut räpsittyä! Tässä parhaat.

Talvi 16/17 parhaat

Pyhätunturilla kauden avajaisissa 10. marraskuuta. Kuva: Miia Alapeteri. Juttuun >>

Talvi 16/17 parhaat

Rukalla joulukuun vietossa. Kuva: Miia Alapeteri. Juttuun >>

Talvi 16/17 parhaat

Viime kaudelle sain Lohjan JK-Shopista uudet Åressa valmistetut Extremin sukset. Toimii!

Talvi 16/17 parhaat

Jouluksi ja uudeksivuodeksi karkasimme etelänlomalle, eli Georgian Gudauriin. Kuva: Gudauri Travel. Juttuun (osa 1) >>

Talvi 16/17 parhaat

Ja sieltähän löytyi linjaa! Kuvassa Sampsa. Lisää Georgiasta (osa 2)

Talvi 16/17 parhaat

Skinnasimme Kaukasuksella kahdeksi päiväksi yli 2000 metrin korkeudessa sijaitsevaan kylään, jonne ei mennyt edes tietä. Kuu valaisi tien, kun myöhään illalla palasime alas laaksoon. Lisää vuoristoretkestä (Georgia osa 3)

Talvi 16/17 parhaat

Tämä fiilis jäi päällimmäisenä mieleen Georgiasta. Kuva: Sampsa Sulonen. Lue lisää Georgiasta (osa 4)

Talvi 16/17 parhaat

Tammikuun lopulla pääsin viimeinkin osallistumaan Pyhän kaamosfestivaalille, jonne olen halunnut mennä jo useampana vuonna. Pakkanen oli kirpeä, mutta vuodenvaihteen kovat tuulet olivat puhaltaneet puista kaikki lumet ja maisema oli paljas. Kaamosajan valo ja kevätmainen maisema olivat erikoinen kombinaatio. Kuvassa Miia Juttuun >>

Talvi 16/17 parhaat

Tammikuussa pääsin myös viemään uudet sukset tutustumiskierrokselle Pyhän maisemiin.

Talvi 16/17 parhaat

Mistä tietää olevansa täysin poispilattu? Siitä, jos helmikuun alussa toteaa viattomasti ja vahingossa ääneen, että ”olen laskenut niin paljon aurinkopyydaa, että seuraavalta reissulta toivoisin kyllä kunnon dumppipäiviä.” Tajusin vasta kommentin jälkeen, miten hölmöltä se kuulostaa – vaikka ihan vilpittömästi tarkoitin vain sitä että vaihtelu olisi kivaa! Lähdin helmikuussa elämäni ensimmäistä kertaa Ranskan alpeille, ja sain mitä tilasin. Puolet viikosta laskimme metsäpuuteria lumipyryssä. Juttuun >>

Talvi 16/17 parhaat

Kun keli sen jälkeen kirkastui, hyvät laskupaikat sahattiin nopeasti perunapelloksi, mutta pieniä länttejä löytyi sieltä täältä. Emme tuolla viikolla Ranskassa käyneet skinnaamassa kuin kerran. Kuva: Lauri Kiiski. Lue lisää Ranskan pikkukeskuksista >>

Talvi 16/17 parhaat

Maaliskuun alussa palasin jälleen Pyhälle. Mimmifreekendin telemark-klinikka oli yhtä kuin vanhojen ystävien jälleennäkeminen ja pari päivää losoteltiin täydellistä tunturipuuteria. Kuva: Teemu Kuisma. Lue ajatuksia mimmifreekendistä >>

Talvi 16/17 parhaat

Kelit olivat Pyhällä niin hyvät, että tein pitkän viikonlopun aikana parikin skinnausretkeä – Lapissa on puuteria niin harvoin, että kun sitä on, ei turhaan levätä! Juttuun >>

Talvi 16/17 parhaat

Maaliskuun puolessa välissä osallistuin Levi Arctic Challenge -kisaan, johon treenasin talven mittaan personal trainer Laura Peipon kanssa. Kisapäiväksi osui sakea pyry. Kisaparina Miia. Lue juttu kisasta >>

Talvi 16/17 parhaat

Leviltä jatkoin matkaa Lyngeniin. Mitä siitä sanoisi? Vuonot, aurinko ja meri on yhdistelmä, jota on vaikea voittaa. Lue Norjan reissusta (osa 1)

Talvi 16/17 parhaat

Lyngenin reissu tuli tehtyä jälleen lähinnä kundiseurassa. Eräänä aamuna, kun istuin keittiön tuolilla ja söin jämähtänyttä, puoliksi pohjaanpalanutta puuroa suurella puurokauhalla suoraan kattilasta, yksi kundeista totesi: ”Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi sovit hyvin tähän porukkaan.”

Kävimme heti reissun alkuun laskemassa Tomasrennan. Viimeisenä päivänä kiivetty the Godmother of all couloirs oli mieletön päätös upealle reissulle. Lue juttu Godmother couloirista >>

Talvi 16/17 parhaat

Ai miten niin oli kivaa? Katso videoblogi viikon reissusta >>

Talvi 16/17 parhaat

Vastoin luulojani vapaalaskukausi ei päättynyt vielä Norjan reissuun. Koska kevät oli rutkasti myöhässä, Pyhältä löytyi vappuna vielä pehmeää lunta, ja saatinpa perinteeksi muodostunut vappudumppikin viikonlopun aikana! Lue Pyhän vapusta >>

Mitä sitä tekis ensi talvena?

Varusteyhteistyössä viime talvena: Extrem, Mons Royale, Halti, Ortovox, Poc

 

Seuraa:

Instagram: @milja.maaret

Facebook: http://facebook.com/piposilmilla

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka järjestävät Travellover, Vagabonda ja Skimbaco.

10 kommenttia

 1. Ihan kaikkeja termejä en ymmärtänyt kun talvilajit on sen verran vieraita mulle, mutta kivaa vaihtelua lukea talvijuttuja näin keskellä kesää 🙂 Upeita kuvia ja niistä huokuu hyvä fiilis!

  Tykkää

 2. Mä olen yhtä kotonani laskumäessä kuin valas trampoliinilla, pulkkamäki on enemmän se mun juttu. Mutta voi apua noita vuorikuvia ❤ Mä valloitan vuoria yleensä kesällä ja jalkapatikalla, mutta selkeästi voisin lähteä etsimään vaikka niitä pulkkamäkeä vuorilta. Huh, ihan mahtavia kuvia 🙂

  Tykkää

 3. Ihailen aina ihmisiä, joilla on jonkinlainen kaikenkattava intohimo, kuten sinulla taitaa olla laskeminen. Upeita kuvia ja tunnelmia. Minulle laskeminen on täysin vierasta. Kerran olen ollut mäessä – ja se ei päättynyt hyvin. Tietenkin näitä kuvia katsoessa tulee mieleen, että jos sittenkin vielä.

  Tykkää

 4. Kiitos! Vuoret on kyllä mahtavia mihin vuodenaikaan tahansa! Talvella hyvä toki muistaa lumivyöryriski, siihen liittyvä tietotaito ja välineet 😊 vaikka menisi vain pulkkailemaankin!

  Tykkää

 5. Voi ei, toivottavasti ei käynyt pahasti?! Täytyy kyllä todeta, että tämä ei ole kaikista ”kätevin” intohimo, kun vuoret on kaukana ja luntakin nykyään vähän miten sattuu… Mutta Suomesta kyllä onneksi löytyy hyviä, iisejä paikkoja kokeiluun jos vielä innostut 😊

  Tykkää

 6. Upeissa paikoissa oot kyllä käynyt! Pisti silmään tuo Gudauri ja sain taas pienen ketutuksen aikaan itselleni – mä en tiedä mikä aivopieru mulla kävi keväällä, kun en lähtenyt avopuolison ja sen kaveriporukan mukaan Georgiaan laskemaan. En jotenkin ees käsittänyt aluksi miten hieno ja vähän erilaisempi kohde oliskaan ollut kyseessä. Ens kerralla lähden kyllä laskureissulle mukaan enkä jää kotiin. :’D

  Tykkää

 7. Onpa siistejä kuvia! Itseä on alkanut pieni vapaalaskukärpänen puremaan ja mielellään kuulisin vinkkejä miten päästä homman kanssa alkuun. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: