Kotimaanmatkailu Melonta, SUP & Surf Retkeily

Melontaretki Suvisaaristoon, vain kartta unohtui

Mitä melontareissulle tarvitsee mukaan? Vesi on kylmää, pylly jäätyy ja hanskat vuotaa joka tapauksessa.

Melontaretkelle Espoon suvisaaristoon! Mitä ihmettä tarvitsee mukaan? On vaikea muistaa, miten paljon kanoottiin mahtuu tavaraa. Ja ainainen ongelma, mitä jalkoihin – kengät, pelkät villasukat, neopreenisukat (en omista)? Vesi on kylmää, pylly jäätyy ja hanskat vuotaa joka tapauksessa.

Tästä huolimatta taivuttelin seuralaiseni mukaan matkalle kohti Gåsgrundia kesäkuun ekana lauantaina. Kiireessä Espoon karttakin unohtui kotiin, joten oli mentävä suunnalla. 17 Kilometrin matka vastatuuleen oli aika uuvuttava ja siihen kului kolme ja puoli tuntia. Takapenkiltä välillä ihmeteltiin, onko koko saarta olemassakaan, kun ei sitä tuntunut löytyvän. Mutta olihan se, ja siellä oli tosi paljon väkeä. No, kanootti maihin ja huikat jallua, ennen kuin aloimme leiriytymishommiin.

@ Gåsgrund
@ Gåsgrund
Leiripaikan etsintään kului tovi, mutta vaiva palkittiin, sillä pitkään aikaan ei ole ollut niin ihanaa hetkeä, kuin seuraava aamu Gåsgrundissa. Aurinko paistoi, yöllä melskannut tuuli oli laantunut ja teltan ovenraosta näki melkein Tallinnaan. Kreisiä, että tämä kaikki on saavutettavissa vain pienen merimatkan päässä Helsingin rannasta. Kuten aina, herää kysymys: miksi en nuku useammin teltassa?

Gåsgrund Espoon suvisaaristo
@ Gåsgrund
Aamun minuutit kuluivat nopeasti. Tuuli yltyi ja pelkäsimme ettei kanoottimme pian enää aloittelijan taidoillamme olisi kovin merikelpoinen. Työntäessämme sitä vesille mielikuvaharjoittelin kaatuneesta kanootista pelastautumista. En ole koskaan elämässäni melonut niin kovaa, kuin ensimmäistä salmea ylittäessämme Gåsgrundista Lehtisaarten suojaan. Olin aivan varma, että uppoamme metristen aaltojen kaatuessa takavasemmalta niskaan. Ihme kyllä pääsimme saarten suojaan ja sen jälkeen edessä oli enää Miessaarenselkä, jossa aallot onneksi olivat jo pienempiä. Myötätuuli toi meidät vajaassa kolmessa tunnissa takaisin Rajasaareen, missä Melontakeskuksen henkilökunta levitteli käsiään kuultuaan mistä olimme tulossa.

Paluumatkan jälkeen kelpasivat after-paddle juomat kuivalla maalla!

@ Mestaritalli
@ Mestaritalli
// Weekend trip recommendation: rent a kayak from Helsingin Melontakeskus for Saturday-Sunday and paddle to Espoo archipelago for overnight stay. You can stay overnight in Gåsgrund, Rövaren or in Stora Herrö. Bring water as there is know water on the islands. It takes around 3-5 hours oneway, depending on conditions. Be sure to check that the wind forecast is not too high (above 8 metres/second).

Menomatka
Menomatka

Paluumatka
Paluumatka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: