Kotimaanmatkailu Melonta, SUP & Surf

Retkeilyä Helsingissä: suppaillen yöksi Käärmeluodoille

Yhteistyössä: TwentyKnots

Viime kesän helteet tuntuvat jo melko kaukaiselta muistolta, mutta kun tarkemmin alkaa miettiä, niin mieleen muistuu hyvin kylpyveden lämpöinen Itämeri sekä kuumien päivien lämmittämät rantakalliot. Oli niin lämmin, että aika moni alkoi haikailla yöpymistä jossain muualla kuin sisällä kerrostaloissa.

Siitä lähti idea suppailla yöksi johonkin Helsingin edustan saareen yöpymään riippumatossa. Lähdimme Miian kanssa matkaan arki-iltana töiden jälkeen, auringon jo laskiessa. Saimme suppilaudat lainaan TwentyKnotsilta Kalastajatorpalta. Mukana oli vain välttämätön: riippumatot, hyttysverkot, keitin, jotta saataisiin keiteltyä iltapuurot sekä aamukahvit. Hieman vaihtovaatetta.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleMukana olevat kamppeet mahtuivat vedenpitävään Ortliebin reppuun.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleMiia auringonlaskussa

Käärmeluodot ovat Helsingin kaupungin retkeilysaaria, ja ne sijaitsevat Lauttasaaren edustalla. Monikko tulee siitä, että niitä on kolme: pohjoinen, läntinen ja itäinen. Käärmeluodoille pääsee joko veneellä tai meloen / suppaillen, esimerkiksi juuri Laajalahden suunnilta. Lehti- ja Kuusisaaren voi kiertää miltä puolelta vain. Länsiväylän alituksen jälkeen kuljetaan Koivusaaren purjevenesataman ohi, ja sitten luodot näkyvätkin jo edessä.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleKeilaniemen toimistotaloja auringonlaskussa.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleSaimme lainaksi Fanaticin virtaviivaiset matkalaudat, ja niillä oli todella nopea meloa. Tottumattomalle ne saattavat tuntua alkuun kiikkeriltä, mutta siihen tottuu nopeasti.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleSaapumassa eteläiselle käärmeluodolle, jossa on kiva pieni hiekkaranta. Lisäksi saarelta löytyy tulipaikka. Viime kesänä, heinäkuun lopussa, oli tosin niin kuivaa, että ajatuskin tulien tekemisestä merkitylle tulipaikalle olisi voinut sytyttää metsäpalon. Muistathan aina, että tulta ei saa missään tapauksessa tehdä muualle kuin merkitylle tulipaikalle.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleSuppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleKomea kuunsilta, jotka pitkin olisi voinut meloa vaikka Tallinnaan!

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleMelomisen jälkeen oli mukava virkistäytyä uimalla.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleRiippumatossa oli mukavan viileä nukkua, ja aamulla pohdimme, voisimmeko siirtää asumuksen hetkeksi tänne? Itse ainakin pääsisin kulkemaan Ruoholahteen töihin kätevästi suppilaudalla. Harmi, kun lainalaudat piti palauttaa.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleMiia ja riippumattoleiri aamuauringossa.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleKäärmeluodon ranta aikaisin aamulla.

Suppailu-riippumattoretki KäärmeluodolleTässä melomamme reitti takaisin TwentyKnotsille. Ilman pysähtelyjä ja valokuvaustuokioita aikaa meni noin puolitoista tuntia.

Täällä lyhyt video retkestä:

Lisätietoa Helsingin kaupungin retkeilysaarista sekä muun muassa jokamiehenoikeudet kertauksena täältä:

Helsingin kaupungn saaristo-opas (pdf)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: