Pyöräily Retkeily

3+1 retkivinkkiä juhannukselle

Jos perinteinen mökkijuhannus, makkara ja kalja tökkii, eikä tanssitkaan ole ydinosaamistasi, juhannuksen ylimääräinen vapaapäivä kannattaa hyödyntää kivaan kesäretkeen. Olen tehnyt juhannusretkiä jo monena vuonna, ja helsinkiläisellekin lähialueilta löytyy hyvin koluttavaa.

1. Saariston rengastie lyhennettynä versiona pyöräillen

Juhannus saariston rengastiellä

Kun lyhentää tätä suosittua pyöräretkeä hieman, sen ehtii pääkaupunkiseudultakin käsin mukavasti juhannuksessa. Poljimme tämän hyisenä juhannuksena 2014.

Lue juttu

2. Melontaretki Tainionvirralla Päijät-Hämeessä

Juhannus Tainionvirralla

Tainionvirran melontareitti on vähemmän harrastaneelle melojalle sellainen, jonka ehtii hyvin juhannuksen vapaapäivien puitteissa. Virta kuljettaa kanoottia Hartolasta kohti Päijännettä, lähes itsekseen, vaikka jotkut virtapaikat ja padot onkin ohitettava kajakkia kantaen.

Lue juttu reissusta (vuodelta 2008)

3. Viron Tervisetee, Haapsalu ja Hiidenmaa pyörällä

Pyöräretki Viron Terviseteellä

Tallinan lähijunan päätepisteeltä alkaa hauska, luotisuora pyöräreitti, jota pitkin pääsee kätevästi Haapsaluun Viron rannikolle. Sieltä voi puolestaan jatkaa matkaa lautalta ja tehdä kierroksen Hiidenmaalla. Lisäksi tämän entisen rautatien pohjan päällä kulkevan reitin varrelta löytyy nähtävää – hieman pohjoisempana Paldiskin rantakalliot sekä Rummun louhosjärvi.

Lue juttu

BONUS – Juhannuksen pyöräretki Ulan Batorista Tereljin kansallispuistoon Mongoliassa

Biking from Ulan Batoor to Terelj

Tätä ei varsinaisesti voi luetella lähimatkakohteeksi – mutta sinnekin mentiin maata pitkin eli junalla Venäjän lävitse. Tereljin kansallispuisto sijaitsee aivan Ulan Batorin kupeessa ja on siten helposti tavoitettavissa muun muassa Pekingiin junailevalle.

Lue juttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: