Vapaalasku

Pre-vapun randoretki Pyhätunturin Peurakurulle

Vapun sääolosuhteet. Niistä on viime päivinä puhuttu, kirjoitettu ja meuhkattu. Kun kollegat ja kaverit etelässä ovat mananneet lumisadetta, olen salaa hykerrellyt tyytyväisenä. Kylmä kevät tarkoittaa, että vapun laskukeleistä tulee aivan huiput!

Tulimme Pyhälle torstai-illan myöhäisellä lennolla. Perjantaina aamu valkeni puolipilvisenä ja päätimme Valtterin kanssa käymään Peurakurulla. Se on sen verran kaukana, että se on aina jäänyt aikataulupaineiden jalkoihin, mutta huhtikuun lopulla sellaisia ei enää ole, ja valoakin riittää keskiyöhön saakka.

Keli hellii!

Ylhäällä tunturissa tuuli oli puhaltanut pehmeän lumen tarkasti pois. Tämä ristikko oli jäänyt jäljelle pakkautuneista laskujäljistä.

Aikamoista aaltopeltiä.

Perillä Peurakurussa.

Valtteri.

Minä, pitkästä aikaa suksilla!

Sitten oli edessä enää pitkä matka takaisin ilta-auringossa.

Melkein perillä!

1 kommentti

  1. Hei

    Tuo Peurakuru on kyllä hieno ja jylhä paikka. Kahtena talvena oon nyt siellä käynyt ja nyt kesällä ois tarkoitus käydä siellä Huttujärven varaustuvassa yöpymässä, niin ohimennessä varmaan käydään katsomassa myös kesäisessä asussaan tuo kuru. Menittenkö muuten tunturijonon pohjois- vai eteläpuolta sinne? Toissa talvena me mentiin niin, että Kolmoselta laskettiin sinne suota kohden aika pitkälle eteläpuolelle ja sitten skinnattiin Laakakeron päälle ja sieltä laskettiin Peurakuruun ja viime talvena taas mentiin pohjoispuolelta Karhunjuomalammelta Kuorinkikurun pohjoisreunaa ja vaellusreittiä seuraten suoraan Peurakeron päälle. Aika paljon nopeampi tuolta pohjoispuolelta, mutta molempi parempi 🙂

    t. Mika
    PS. omista reissuista tulossa juttua tänne jatkossa http://www.lumipallo.fi/alankoulkoilee/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: