Vaellus Varusteet

Mahtuvatko pääsiäisen hiihtovaelluksen varusteet käsimatkatavaraksi?

Varusteyhteistyössä: Petzl, Camelbak, Halti, Millet, Mons Royale, Superyellow Headwear, Jetboil, Morakniv, Skhoop

Kun edellisen kerran olimme ystäväni Helin kanssa varanneet pääsiäiseksi lentoliput Ivaloon, Heli sairastui ja minä päädyin lopulta teltta- leijaseikkailulle Lyngeniin. Viime pääsiäinen sujui niin ikään Lyngenissä.

Joko tänä vuonna onnistaisi? Varasimme liput yhtä innokkaasti kuin edellisellä kerralla. Mutta: meidän ja UKK-puiston väliin uhkasi tulla ongelmallinen olkapää. Lopulta lupa lähtöön heltisi ja nyt jäljellä kaikista vaikein osuus – pakkaaminen.

Inhoan pakkaamista. (Tunnetteko jonkun, joka pitää siitä?) Olen huomannut, että saan motivoitua itseni pakkaamaan parhaiten silloin, kun rakennan siitä itselleni haasteen. Saanko laskureissun tavarat mahtumaan 23 kiloon? Mahtuvatko viikonloppureissun varusteet käsilaukkuun? Voiko pääsiäisen hiihtovaellukselle lähteä käsimatkatavaroissa? Katsotaan siis miten käy.

Hiihtovaelluksen pakkauslistaVasemmalta: Ohuempi ja paksumpi untuvatakki, kevyet kuorivaatteet, uudelleenkäytettävä roskapussi, kompassi, objektiivi, patukoita, aurinkorasvaa, luha, ensiapupakkaus, otsalamppu + lamppukotelo, untuvapeitto, hiihtotakki, merinovillaa (alusvaatteet, kerrasto ja kauluri), toppahame, keitin, juomaleili, kuksa, makuualusta, hiihtohanskat ja paksummat hanskat, pipo, panta, powerstretch-trikoot, kamerajalusta, aurinkolasit, varavirtalähde. Ruoat vielä päälle! Aiomme yöpyä autiotuvissa tai laavuilla, joten telttaa ei tarvita. HUOM! Talvivaelluksella teltta on lähtökohtaisesti pakollinen varuste, mutta sääennusteen mukaan luvassa oli sen verran leutoa keliä, että uskalsimme jättää teltan kotiin. Suosittelen kuitenkin, että sen ottaa aina mukaan.

Hiihtovaelluksen pakkauslistaHups, nää meinas unohtua: Moraknivin puukko, jossa on mukana tulukset, Lifeproof-kännykänsuoja ja töppöset autiotupaa varten – muuten mukana on ainoastaan hiihtomonot. Näistä puukko pitää laittaa ruumaan, ja kaasua ostamme Kiilopäältä, koska sitä ei saa viedä lentokoneeseen. Keitin ja kaasu on mukavuuslisä, sillä autiotuvilla on kaasuliedet ja kattilat, mutta pikkukeittimen avulla voi keittää helposti vettä myös lounastauolla.

Hiihtovaelluksen pakkauslistaJes! Päälle meneviä vaatteita lukuunottamatta nämä sujahti helposti Milletin 40-litraiseen Ubic-reppuun, jonka kanssa on vielä mukava hiihtää. Ruoille jäi sopivasti tilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: