Vaellus Yleinen

Karhunkierroksen vaellus lokakuussa 2008

NUTS Karhunkierroksen polkujuoksutapahtumaan on enää silmänräpäys aikaa. Tarkoituksenani oli juosta siellä 53 kilometrin matka – ensimmäinen ultramatkani, mutta sairastelun takia jouduin tiputtamaan matkan 31 kilometriin. En ole voinut oikeastaan juosta puoleentoista kuukauteen, ja sitä ennen lähinnä hiihtänyt, joten Rukan reissusta tulee todellinen seikkailu.

En kuitenkaan ole lähdössä Oulankaan ensi kertaa. Olen käynyt vaeltamassa Karhunkierroksen klassikkoreitin kymmenen vuotta sitten, tarkalleen lokakuussa 2008. Silloin kiersimme sen väärään suuntaan ja osittain kuumetaudin kourissa. Harmaalta taivaalta vihmoi vettä ja mutaraidat housuissa ylsivät reisiin.

Nyt säöolosuhteet näyttävät rutkasti kesäisimmiltä – ennemmin pelkään, että päivästä tulee liian kuuma. Olen talviurheilija, helmikuun lapsi ja rakastan pakkasta. Kuumilla keleillä minusta ei ole oikein mihinkään.

Karhunkierros 2008Rukan pohjoisrinteet. Tästä meidän retkemme alkoi – ensi launtaina tästä alkaa viimeinen nousu Rukatunturin yli ennen maalia.

Karhunkierros 2008Ystäväni Helin vanha, sittemmin jo edesmennyt Karrimor Panther -rinkka. Klassikko sekin! Taustalla Rukan hiihtokeskus.

Karhunkierros 2008Maisemia Valtavaaran huipulta. Saa nähdä, ehtiikö viikonloppuna paljon niitä katsella.

Karhunkierros 2008Valtavaaran päivätupa.

Karhunkierros 2008Kiersimme tuolloin vuonna 2008 reitin tosiaan ikään kuin väärään suuntaan, aloittaen kaikista rankimmista nousuista.

Karhunkierros 2008Siihen aikaan kansallispuistoissa ja autiotuvilla liikkui aika paljon vähemmän porukkaa, joten saimme olla Porontimajoen autiotuvalla ihan keskenämme.

Karhunkierros 2008Kitkajoen vartta.

Karhunkierros 2008Porontimajoen tupa.

Karhunkierros 2008Maisemia Kitkajoelle.

Karhunkierros 2008Kuva on hieman tärähtänyt, mutta tykkään tästä tunnelmasta. Minä Kitkajokihaaran laavulla, sen jälkeen kun olimme käyneet uimassa jääkylmässä Kitkajoessa.

Karhunkierros 2008Nallokin oli silloin vielä nuori ja kirkkaan punainen!

Karhunkierros 2008Sumpit tuloillaan Kitkajoen varrella.

Karhunkierros 2008Muta ei loppunut kesken.

Karhunkierros 2008Kiutakönkäällä.

Karhunkierros 2008Kiutakönkään komeat kallioseinämät.

Karhunkierros 2008Ja mustat kuohut.

Karhunkierros 2008Karhunkierros 2008Matkalta kohti Taivalköngäksen tupaa. Kuumeilun takia jouduimme lyhentämään reitin ja rämpimään Maaninkaojaa pitkin päätielle josta liftasimme Sallaan, suoraan kylpylän poreammeeseen. Oli muuten silloinen Juukan kyläkauppias, joka otti meidät mutaisien kamojen kanssa kyytiin – jos olet kuulolla niin kiitoksia vaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: