Matkat

Kesän 2017 matkasuunnitelmat

Jokin aika kirjoitin blogiin listan seikkailuvinkeistä kesälomalle. Listasin paikkoja ja juttuja, joita on tullut jo tehtyä. Nyt vuorossa osa kaksi: mitä ajattelin itse tehdä tänä kesänä?

Kiipeilyreissu Espanjan Siuranaan

Kesäkauden korkkaa kiipeilyreissu Espanjaan, jonne lähden ensi perjantaina. Siitä lähtien kun aloitin kiipeämään vähän enemmän muutama vuosi sitten, on mieleni tehnyt matkustaa uusin paikkoihin näkemään erilaisia kallioita. Sapattivuoteni aluksi kävin Laosin Thakhekissä ja Thaimaan Tonsailla. (Kirjoitin myös siitä, kumpaan kannattaa mennä mieluummin). Viime kesän Trans-Siperian junamatkalla päädyin lopulta Etelä-Kiinaan Yangshuohon, josta onneksi löytyi sesongin ulkopuolellakin kiipeilyseuraa.

Tänä vuonna aikaa on vähemmän, joten sopiva kiipeilypaikka piti kartoittaa Euroopasta. Päädyimme ystäväni Sashan kanssa Espanjan Barcelonaan, tai tarkemmin, Barcelonasta noin 160 kilometrin päässä sijaitsevaan Siuranaan.

Valintaan vaikuttivat erityisesti hintataso sekä lentoaikataulut. Aurinkoisilla keleillä, palmuilla sekä hyvillä viineillä saattoi olla osuutta kohdevalintaan.

Espanjan jälkeen seuraavien vuosien haaveissa on kiipeilykohteista ainakin Turkin Geyikbayiri, Kreeta sekä Iran. Ja okei, tietysti USA ja Yosemite, sitten joskus, kun olen oppinut kiipeämään.

laos--3

Kiipeilemässä Tonsain helteissä.

Pyöräretki Viron Hiidenmaalle

Meillä on avopuolisoni kanssa ollut jo useamman vuoden perinteenä juhannuksen pyöräretki. Ensimmäisenä vuonna kävimme saariston rengastiellä, seuraavana vuonna poljimme kaverin mökille Kemiöön ja viime vuonna neljän päivä pyöräretki Ulan Batoorista osui sekin – aivan sattumalta – juhannukselle.

Tänä vuonna suuntaamme Viroon. Kuulemma Virosta Hiidenmaalle kulkee mainio, entisen ratapohjan päälle rakennettu kevyen liikenteen väylä, jota pitkin pääsee Hiidenmaan suuntaan. Aiheesta löytyy paljon blogijuttuja, joita olemme pläränneet.

Pyöräretki Mongoliassa

Kuva viime juhannuksen pyöräretkeltä Ulan Bataarista Tereljin kansallispuistoon.

Elämäni ensimmäinen maraton – tietysti Turussa!

Juokseminen. Siinä laji, johon minun on vaikea muodostaa suhdetta. Olen laiskahko lenkkeilijä, mutta innostun helposti tapahtumista ja kilpailuista. Ehkä siksi, että muiden mukana on helppo pinkoa, ja saan itsestäni paljon enemmän irti kuin yksin juostessa. Samalla tapahtumat antavat syyn lenkkeillä muulloinkin.

Haaveissani on ollut juosta maraton jossain vaiheessa elämää. Huomasin talvella ajattelevani, että jos sen juoksisi nyt, se olisi ikään kuin alta pois. Paitsi että. Jo nyt haaveilen pidemmistä matkoista sekä ultrajuoksusta – mutta jos nyt ensin koittaisi juosta tämän verran.

Ilmoittauduin Paavo Nurmi maratonille Turkuun, koska se oli ainoa tapahtuma, joka sopi järkevästi aikatauluihin. Kavereille myin tämän bilereissuna Dynamoon, joten jos näette heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun yössä puujaloilla huojuvan leidin, se olen minä.

Kesä 2014

Edellisen kerran oltiin tällä jengillä Dynamon keikalla Turussa vuonna 2014. Historiallinen hellejakso hemmotteli, eikä meillä ollut pitkähihaisia mukana ollenkaan! Tänä vuonna pitäisi ensin vain juosta se maratooni.

Göteborg ja COLDPLAY!

Tämä matkasuunnitelma syntyi aivan hetken mielijohteesta. Radio Helsingissä soitettiin Ranskan vaalien jälkeisenä päivänä Coldplayn Viva la Vida -kappaletta. Laitoin samantien viestin ystävälleni ja kysyin, saisiko heidän reissulleen lyöttäytyä mukaan. Muutamaa tuntia myöhemmin sähköpostissa oli keikka- sekä matkaliput Etelä-Ruotsin venetsiaan eli Göteborgiin.

Hauskinta tässä on se, että olen asunut Göteborgissa. Vuonna 2006 olin vaihdossa siellä koko kevään. Tykästyin kaupunkiin hurjasti, ja vaikka oli ihana palata kotiin, hieman harmitti, että jouduin jättämään kaupungin juuri, kun kesä alkoi täysillä vyöryä keskustan ihanalle Avenyn-ravintolakadulle, kanaaleille ja puistoihin. Nyt on tilaisuus ottaa vahingosta ainakin pieni pala takaisin!

Roadtrip Normandiaan

Luin sapattivapaan aikana Anthony Doerrin Pulitzer-palkitun kirjan Kaikki se valo jota emme näe, joka kertoo toisen maailmansodan ajasta ja sijoittuu osin Normandiaan. Tänä vuonna, kun suunnittelimme äitini kanssa perinteistä kahteen pekkaan tehtävää kesäreissua, ehdotin Normandiaa. Olemme määritelleet kohteiksi Rouenin, Le Havren, Cherbourgin ja St. Malon. Erityisen ihanaa hotelleja varatessa oli käydä läpi alueen linnoja, joissa voi majoittua Bed & Breakfast -periaatteella (ranskaksi chambre d’hôte). Kuinka ranskalaista!

Kun varaa lennot järkevästi, Normandian reissulle riittää hyvin pitkä viikonloppu – vaikka enemmänkin aikaa varmasti menisi.

Malta 2014

En ikinä osaa lomailla oikeasti – paitsi silloin kun lähden äidin kanssa reissuun! Kuva Maltalta vuonna 2014. Reissaatteko te vanhempien kanssa vielä aikuisina? Me olemme käyneet kahteen pekkaan kesämatkoilla vuodesta 1994, muutama vuosi taisi jäädä minun opiskeluaikoina väliin. Joten tiedätte ainakin, ketä on syyttäminen matkajalkani vipattamisesta.

Heinäkuun villi kortti: Kalymnoksen kiikut

Olin ajatellut viettäväni heinäkuun kodin ja toimiston väliä suhaten. Kävi kuitenkin niin, että Thaimaan Tonsailla tapaamani ystävä otti minuun yhteyttä ja pyysi mukaansa kiipeilemään Kreikan Kalymnokselle. Mietin noin kaksi minuuttia: no tietenkin!

Minulla on ollut salainen Kreikka-kaipuu jo pitkään. En ole oikein kehdannut puhua siitä kenellekään, sillä vapaalaskijan pirtaan ei sovi aurinkoloma Kreikassa. Mutta se turkoosi Välimeri! Ruoka! Valkoiseksi rapatut talot ja poukamissa keinuvat veneet. Välillä on tehtävä niin kuin sydän sanoo. Sitäpaitsi, Kalymnoksen kiipeilyt vaikuttavat mielettömiltä. Siellä on tietysti heinä-elokuun vaihteessa aivan järkyttävän kuuma, mutta toisaalta, niin oli Aasiassakin.

Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että kaikki on pois ensi vuoden laskuista, mutta mietin sitä sitten talvella.

Pyhän tunturimaraton 11.-13.8.

Pyhän polkujuoksutapahtuma on jo monivuotinen perinne, ja tänä vuonna olisi tarkoitus kirmata koko matka, eli 42 kilometriä tunturikivikossa. Aikaisemmat kympin ja puolikkaan reissut ovat olleet huippuhauskoja, ja eiköhän taattua polkujuoksun riemua ole luvassa tänäkin vuonna. Se on samalla kesän päätös, sillä elokuisessa tunturissa on jo alkanut viiletä, ja hyvällä mielikuvituksella voi haistaa talven tulon.

Pyhä tunturimaraton 2016

Team Camelbak viime vuonna tunturipuolikkaan starttiviivalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: