Polkujuoksu

Polkujuoksua pimeässä: Bodom Night ja Nuuksio Night Trail

Yhteistyössä: Petzl, Merrell, Suunto

Perjantai-iltana kahdeksan maissa istuin kotisohvalla Kalliossa verkkarit jalassa. Ajatus siitä, että kahden tunnin päästä tulisi olla otsalamppu päässä pinkomassa pitkin Pirttijärven metsäpolkuja oli kaukainen. Avoimesta ikkunasta kantautui pussikaljojen kilinää.

Mutta kevätyö odotti. Kiskoin trikoot ja lenkkarit jalkaan, pakkasin otsalampun ja untuvatakin reppuun ja suttauduin menomatkalle.

Perillä Pirttimäen ulkoilumajalla juoksufestivaali oli täydessä käynnissä. Lauantaina järjestettävä 21-kilometrinen Bodom Trail on viikonlopun päätapahtuma, mutta tänä vuonna perjantai-illalle oli lisätty uutuus: 10 kilometrin yöjuoksu.

Juuri sopivan hämärää hommaa minulle! Yli 300 muutakin oli ajatellut samoin.

Bodom Night 2017

Starttiviivan tunnela oli kuin Jukolassa.

Bodom Night 2017

Juoksijat valmiina lähtöön.

Bodom Night 2017

Maisemat reitiltä olivat upeat! Minä en ikinä raaski pysähtyä ottamaan kuvia, mutta onneksi Heli oli napannut tämän Hynkänlammelta.

Bodom Night 2017

Lähdin reitille tapani mukaan liian kovaa. Kolmen kilometrin kohdalla Suunto vinkkasi, että syke oli kaksi pykälää korkeammalla kuin mitä olen mitannut maksimisykkeekseni, ja oli pakko hidastaa tahtia.

Bodom Night

Kengät kisan jälkeen. Reitti oli tekninen ja vaativa, ja paikoin erittäin mutainen. Syvimmät mutalammikot ulottuivat puoleen sääreen, eikä niitä ollut aikaa väistellä.

Bodom Night

Tässä putsatut tossut seuraavana päivänä. Polkujuoksukengät ovat erilaset kuin tavalliset juoksukengät. Niissä ei ole mitään kosteutta keräävää materiaalia, ja vesi valuu niistä pois helposti. Ne on helppo pestä joka lenkin jälkeen. Erityisesti pidän niiden suojaavasta neopreenivarresta, joka estää roskien ja risujen ajautumisen sisälle kenkään juoksun aikana. Nämä tossut painavat 200 grammaa.

Bodom Night 2017

Otsalamppuna oli matkassa Petzlin Nao, joka pysyi hyvin päässä ja valaisi tien moitteetta. Kompastuin loppumatkasta pari kertaa, kun jalat olivat jo väsyneet. Näin myös muutaman kanssajuoksijan syöksyvän juurakkoon pariin otteeseen, mitä ei päiväkisoissa ole tapahtunut.

Bodom Night

Numerolappukin säilyi ehjänä maaliviivalle saakka. Poluilla juostessa, varsinkin pimeässä, oksat repivät jalkoja ja käsiä. Nettoaika oli 1:16, johon olin ihan tyytyväinen. Järkevämmällä taktiikalla siitä olisi varmaan saanut vielä nipistettyä tällä kunnolla jonkin verran.

Nuuksio Night Trail lokakuussa!

Jos kiinnostuit tapahtumasta, ensi lokakuussa järjestetään Nuuksio Night Trail, jossa juostava matka on 12 kilometriä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: