Matkat

Terveisiä Oulusta: Matkalla kohti Levi Arctic Challenge-kisaa

Yhteistyössä: Lapland Hotels Oulu, Levi Arctic Challenge

Levi Arctic Challengeen on aikaa yksi vuorokausi. Olemme kisaparini Miian kanssa jo matkalla. Keskiviikkona pakkasimme pikkuruiseen Mitsuuni talvilenkkarit, juoksureput ja lämpivät juoksuvaatteet. Jos tarkkoja ollaan, mukaan tuli noin kolme motillista muutakin tavaraa, sillä reissu jatkuu tästä viikonlopun jälkeen pidemmälle pohjoiseen.

Kisamatkamme ensimmäinen pysähdys on Lapland Hotel Oulussa. Pitkän ajomatkan jälkeen oli ihana kömpiä nukkumaan nukkumaan kultaisten poronsarvien alle, sen sijaan että olisimme jatkaneet matkantekoa yötä vasten. Täällä jos missä, pääsee hyvin Lapin kisatunnelmaan. Ilokseni huomasin, että hotellissa oli myös uima-allas, jossa kävin aamu-uinnilla vetreyttämässä ajomatkasta puutunutta selkää. Eikä tuo aamiainenkaan hullumalta maistunut. Nyt on enää vuorossa viimeisiä kamatarkistuksia ja blogin päivitystä, ennen kuin matka jatkuu kohti kisakulmia.

Lapland Hotel Oulu

Aamulla teimme viimeisiä varustetarkistuksia. Tärkeintä on tietysti mätsätä kisavaatteet tiimin kesken yhteen ja valita sopivan väriset pipot!

Lapland Hotel Oulu

Lapland Hotel Oulu

Lapland Hotel Oulun aamupala oli todella myönteinen yllätys; sieltä sai tilata omaan makuun paikalla paistetun munakkaan, lisäksi keittiö yllätti meidät vielä gluteenittomilla muffinsseilla, jotka tarjoiltiin kelopuutarjottimelta. Tankkasimme huolella kisaa silmällä pitäen ja lueskelimme rauhassa aamun lehdet.

Mihin sitä tulikaan lähdettyä?

Kun syyskuussa päätin osallistua Levi Arctic Challenge -tapahtumaan, en tiennyt mihin lupauduin. Tapahtuma on 10 kilometrin estejuoksukisa, ja ajattelin, että ei kai se nyt voi niin paha olla.

En ottanut huomioon, että kymmenen kilometrin aikana minun pitää juosta umpihangessa tunturia ylös alas. Ja kantaa olalla usean kilon painoista mäntypölliä. Kun näin ensimmäistä kertaa kisan reitin, oli nielaistava pari kertaa.

Vaikka olenhan harjoitellut kisaa silmällä pitäen talven yli. Olemme tahkonneet yhdessä ystävien kanssa HIIT-lenkkejä milloin Herttoniemessä, milloin Kalliossa. Helmikuun lopulla lumimyräkkä riepotteli pääkaupunkiseutua, me katsoimme Miian kanssa ikkunasta ulos ja totesimme: eiköhän ole Arctic Challenge -treenin aika. Tunturiolosuhteet mainiosti simuloituna!

Lapland Hotel Oulu

Näillä varusteilla lähdetään huomenna kisaamaan; vasemmalta ylhäältä oikealle: Paksut merinovillaiset juoksutrikoot, buffi, kevy kuoritakki (reppuun), juoksutakki, juoksureppu, lämmin ja napakka pipo, nastalenkkarit ja kevyet kuorihousut reppuun.

Lapland Hotel Oulu

Kisan kannalta oli tosi hyvä saada matkan keskelle kunnon yöunet; itse nukuin hiirenhiljaisessa hotellissa kuin tukki.

Lapland Hotel Oulu

Salainen paheeni ovat varrettomat sukat. Jostain kumman syystä en pidä nilkan yli tulevista sukista. Vaihdan ne heti varrettomiin, kun aurinko hieman alkaa pilkistellä kaamoksen jälkeen. Tänään aamulla kun katsoin ulos ikkunasta lumimyrskyn riepottelemaan Ouluun, tämä sukkavalinta kyllä hieman mietitytti. Mutta ne ovat niin ihanat jalassa!

Elämäni parhaimmassa kunnossa?

Kuntoni on kohonnut talven aikana hurjasti, kun Levi Wellness Clubin ja Levi Arctic Challengen omistaja, pt Laura Peippo on treenauttanut minua aina pohjoisessa ollessani. Aerobinen kuntoni oli treenien alkaessa hyvällä tasolla, mutta Laura näki heti mistä pipo kiristää. Keskivartalon hallintani oli heikkoa ja lihasvoimaa oli aivan liian vähän. Hän määräsi minulle todella paljon keskivartalon koordinaatiota ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä.

Uskallan jopa väittää, että olen tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin koskaan. En tiedä saisinko parempaa aikaa Cooperin testissä, mutta huomaan eron kiipeilyseinällä, hiihtoladulla, mäessäkin. HIIT-harjoituksia lukuunottamatta olen harjoitellut melko matalilla sykkeillä, mutta siitä huolimatta kestävyyskuntoni on kohonnut. Tunnin mittaiset jumpat, joiden jälkeen aiemmin olin melko puhki, tuntuvat nykyään melko kevyiltä. Toissa viikolla Pyhätunturilla päivärandon jälkeen lähdin uudestaan huipulle, koska ei vielä väsyttänyt.

Olen varma, että Arctic Challenge tiputtaa minut jälleen maan pinnalle. Kyllä, kuntoni saattaa olla parempi kuin koskaan, mutta oikeasti kovaan tasoon on vielä matkaa. Ja sitä kohti minä haluan, en itseisarvon takia, vaan sen takia, että jaksan vielä kahdenkymmenenkin vuoden päästä hiihtää näitä samoja mäkiä.

 

Varusteyhteistyössä: Camelbak, Bridgedale, Halti, Merrell, Superyellow Headwear

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: