Sapattivapaa Vapaalasku

Alpeilla on vappukelit, mutta mitä siitä

Viimeisen reilun viikon ajan lämpötila Zillertalissa on roikkunut reilusti plussalla. Vähäisetkin lumet sulavat ja ihmiset juovat t-paidoissa vehnäolutta. Tilanne on ilmeisesti sama lähes joka puolella Alppeja. Naapurissa olevassa Hochügenissa olisi pidetty viikonloppuna Freeride Tourin Qualifier -kisat, mutta ne peruttiin onnettoman lumitilanteen vuoksi. Myös Sveitsin Engadinin Qualifier -kisat peruttiin, samasta syystä.

Me emme voi muuttua lumeksi, emmekä kääntää lämpötilaa pakkaselle. On mentävä sen mukaan, mitä tarjotaan. Masentumalla kelitilanteesta tekisin hallaa vain itselleni. Siispä olemme hiihdelleet aurinkoisissa maisemissa ja kurvailleet loskalaskuja niin paljon, että jalat ovat aivan jumissa.

Gernissä urheilemassa. Saimme hyvän esimerkin siitä, miten toteutuu kollektiivinen harha: kaikki me kartanon vakkarit luulimme olevamme väärässä paikassa karttaan nähden, kun olimme yhdessä vilkuilleet sitä ja johdatimme siksi vieraat väärään paikkaan. Havaitsimme kuitenkin onneksi virheen ja palasimme samoja jälkiä takaisin. Jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä se on edes mahdollista. Mitä tästä opimme: jokaisen tulee lukea karttaa myös itsenäisesti ja lyhyetkin, ”iisiltä” vaikuttavat reitit pitää suunnitella hyvin.

Kohta topissa! 400 metriä korkeuseroa reilussa tunnissa, kyllä tässä Pyhän Randonnee -kunto kohoaa.

Oli vaikea aluksi käsittää, että ylös mennessä oikeasti oli näin lämmin. Kundit toki hilluvat ilman paitaa kun lämpötila nousee yli kymmenen asteen, mutta se että minä kuljen hihattomassa vaatii ihan oikeita kesäkelejä. Että sellainen tammikuu täällä Zillertalissa.

 

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: