Retkeily

Telttaretki ja Ahmanhiihto Kolilla

Kolin Ahmanhiihdossa hiihdetään vapaalla tai perinteisellä 50 kilometriä Kolin mahtavissa maisemissa.

Kolin Ahmanhiihdossa hiihdetään vapaalla tai perinteisellä 50 kilometriä Kolin mahtavissa maisemissa. Vuonna 2012 ilmoittauduimme mukaan perinteiselle lenkille. Koska hotellit olivat täynnä ja melko kalliita, yövyimme ensimmäisen yön (pe-la) teltassa, saatuamme hoidettua ilmoittautumiset ja muut paperityöt alta pois. Lunta oli aika paljon. Saimme ensin illalla kaivaa teltan lumihankeen, ja lauantaina aamulla lumipyryn jälkeen sen ylös sieltä.

Aamupuurot keittelimme parkkipaikalla, minkä jälkeen oli aika lähteä taipaleelle. Märkää lunta sateli koko ajan, ja metri metriltä latu muuttui puuroisemmaksi. Pari evästaukoa ja tuntia myöhemmin saavuimme maaliin, väsyneinä mutta onnellisina. Olimme onneksi varanneet toiseksi yöksi huoneen hotellista, mikä tuntui luksukselta telttayön ja hiihtojen jälkeen.

Seuraavana päivänä kerkesimme vielä mäkeen pariksi tunniksi ennen kotiin lähtöä. Telemark-käännökset vetreyttivät mukavasti jalkoja!

Vasemmalla ylhäällä lumeen hautautunut Nallo-teltta muutamaa tuntia ennen starttia. Oikealla kuva Kolin laskettelurinteiden yläasemalta. Vasemmalla alhaalla kevään ensimmäiset auringonsäteet paistavat tuulilasiin. Oikealla alhaalla kuva Ahmanhiihdon reitin varrelta.
Vasemmalla ylhäällä lumeen hautautunut Nallo-teltta muutamaa tuntia ennen starttia. Oikealla kuva Kolin laskettelurinteiden yläasemalta. Vasemmalla alhaalla kevään ensimmäiset auringonsäteet paistavat tuulilasiin. Oikealla alhaalla kuva Ahmanhiihdon reitin varrelta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: