Vapaalasku

Hiljainen pääsiäinen Kittelfjällissä

Vietimme pääsiäisen 2012 Kittelfjällissä. Lähdimme liikenteeseen keskiviikkona Helsingistä, ajoimme läpi yön ja olimme aamulla perillä Kittelfjällissä. Matka oli aika raskas, mutta useammalla kuskilla se onnistui.

Laskimme Kittelfjällissä torstaista sunnuntaihin. Sunnuntaina kävimme skinnaamassa Björkafjällenille, muutoin laskimme itse Kittelfjällissä. Hiihtokeskuksen hissit nousevat vain puoleen väliin rinnettä, minkä jälkeen on skinnattava ylös asti, mikäli haluaa saada pitkän laskun. Rinteiden välissä riitti myös tilaa, mutta tässä vaiheessa kevättä aurinko oli jo tehnyt tehtävänsä. Alueella toimii heliski-yritys, mitä harkitsimme pitkään, mutta olimme sunnuntaina liian myöhään liikkeellä.

Kittelfjällissä on ainoastaan yksi hotelli. Asuimme hotellin retkeilymajassa, joka on erillinen rakennus. Siellä oli mukavat fasiliteetit omein eväiden kokkailuun – mutta saatoimme silti käyttää hotellin saunaa pienestä maksusta.

Kittelfjällin pääsiäinen oli ihanan rauhallinen, edes pyhinä porukkaa ei ollut juuri nimeksikään. Hotellita pienen kävelymatkan päässä on kauppa sekä mainio burgeripaikka.

Kittelfjällin tunturi. Hissit kulkevat suunnilleen kuvassa näkyvään puurajaan asti, mistä voi skinnata loppumatkan huipulle.
Kittelfjällin tunturi. Hissit kulkevat suunnilleen kuvassa näkyvään puurajaan asti, mistä voi skinnata loppumatkan huipulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: