Matkat

Islannissa kaikki on kohmeessa

Jökulsárlonin jäätikköjärvellä Vatnajökull-jäätiköstä irtoavat jäälautat, joka ovat parhaimmillaan kymmeniä metrejä korkeita, valuvat äänettömästi kohti merta, missä Golfvirtaa alkaa kuljettaa niitä koilliseen.

Islannissa on kylmä. Vaikka ilma on valtameren takia itse asiassa kosteaa, tuntuu kuin kaikki olisi kohmeessa. Atlantilta puhalta viima on jäätävä. Jökulsárlonin jäätikköjärvellä Vatnajökull-jäätiköstä irtoavat jäälautat, joka ovat parhaimmillaan kymmeniä metrejä korkeita, valuvat äänettömästi kohti merta, missä Golfvirtaa alkaa kuljettaa niitä koilliseen. Niiden katseleminen on kuin seuraisi hidastuksena, kuinka mannerjäätiköt pikkuhiljaa sulavat.

Minä Jökulsárlonin jäätikköjärvellä.
Minä Jökulsárlonin jäätikköjärvellä.
%d bloggaajaa tykkää tästä: