Matkat

Uneton Mumbaissa

Koti-ikävä on valtaisa etenkin iltaisin, kun tulee pimeää ja torakat kipittävät huoneen lattialla eikä uni tahdo tulla silmään.

Olen ollut matkalla viisi päivää. Tuntuu, että olisin ollut kotoa poissa vähintään kuukauden. Olen aloittanut työt, asunut muutamassa eri hotellissa, ja viime päivät ovat kuluneet asuntoa etsiessä. Tänään viimein sain tehtyä sopimuksen alivuokrahuoneesta kahdeksi kuukaudeksi keskustan alueelta. Siihen tarvittiin kaksi välittäjää, asunnon omistaja, uuden pomoni neuvottelutaitoja, neljä passikopiota, passikuvia. Ja tietenkin hirveä tukku rupioita.

Muuten aika on kulunut päivä kerrallaan. Koti-ikävä on valtaisa etenkin iltaisin, kun tulee pimeää ja torakat kipittävät huoneen lattialla eikä uni tahdo tulla silmään. Töiden alku oli positiivinen seikka, sillä niiden parissa vierähtää mukavasti koko päivä. Usein iltaisin kaupungilla liikkuessa, jalan tai taksilla, pelottaa kuin porsasta joulun alla, mutta senkin kanssa oppii varmasti elämään.

Kaupungin häslinki on samaa kuin missä tahansa kehittyvässä maassa. Porukkaa on joka suunnassa, toiset kulkevat jättimäisillä citymaastureilla, toiset ilman jalkoja. Kaikki haluavat kaupata jotain, tai muuten vaan häiritä kävehlyä. Länsimaalainen kiinnostaa aina.

Jotain on kuitenkin muuttunut. En tiedä, johtuuko se kevään Egyptin sairaalakeikasta, 25-vuotissynttäreistä vai mistä, mutta en jaksa enää innostua tästä eksotiikasta. Tämä touhu on nähty, ja jatkuva tarve nähdä maailmaa ja lähteä tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen. Minusta tuskin tulee ulkomaakomennuksilla uraa rakentavaa expattia, toisin kuin joskus kuvittelin.

Jos totta puhutaan, lasken jo nyt päiviä kotimatkaan. Mutta sitä ennen on tehtävä se, mitä tänne tulin tekemään: järjestettävä yhdessä työtovereideni kanssa lähes 100 ihmisen bisnesdelegaatio Suomesta Delhiin ja turvallisesti takaisin. Siihen väliin on tarvittaneen myös ohjelmaa, paikallisen elämänmenon lisäksi.

ps. Mumbaissa vietettiin tänään vaalipäivää. Maharahstran osavaltiolle valitaan hallinto, ja kaikki tuntuvat kiiruhtavan uurnille. Maailman suurimmassa demokratiassa vaalipäivän aattona oli alkoholin täyskielto. Yksikään ravintola eikä kauppa saanut tarjoilla alkoholia.

2 kommenttia

  1. Joo, olen samaa mieltä. Mut se väkisin naamalle tungettu happinaamarikaan ei varmaan auttanut asiaa.Toivottavasti mieliala pysyy silti korkealla, vaikka koti-ikävä vaivaakin ja lehmät ahdistelee!.Haleja täältä Suomesta!Aura

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: