Matkat

Kulttuurikierros Mexico Cityssä

Meksiko City yllätti kaupunkina. Paljon nähtävyyksiä, oletettua paljon raikkaampiilma ja upea eläintarha.

Hiljainen hetki.

Uutinen Kirkan kuolemasta tavoitti Mexico cityn noin viisi minuuttia sitten, avatessani sähköpostin täällä internet-kahvilassa.

Aloitetaan parhaimmasta paasta: Meksikolainen halpislentoyhtio Aviacsa lensi meidat vakaasti Meridasta paakaupunkiin heti aamutuimaan. Parasta kaikessa oli, etta kukaan ei tuntunut olevan kiinnostunut siita, keita olemme. Passeja ei tarkastettu lahtoselvityksessa, niita ei tarkistettu turvatarkastuksessa, eika niita tarkastettu myoskaan boardingin yhteydessa. No, mikas siina – harmi kun emme tienneet tuota etukateen: olisi ollut mahtavaa matkustaa lentokoneeseen henkilona, jonka lipussa lukee esimerkiksi Esko Morko tai Maija Mehilainen.

Mexicon ilma ei (ainakaan tanaan) ollut laisinkaan saastunutta. Muutenkin kaupunki nayttaa aivan mielettoman hienolta. Tama ei todellakaan ole sellainen kuin mita seka opaskirjat etta vierailijat ovat antaneet ymmartaa. Sanalla sanoen, Ciudad Mexico vaikuttaa ihan oikealta kulttuurikaupungilta. Sen kunniaksi paatimme hypata oikeaan kaksikerroksiseen turistibussiin ja huristella kaupungin mutkat suoriksi. Elaintarha oli upea. Kaikilla elaimilla oli valtavan kokoiset hakit, joihin oli rakennettu putouksia, jokia, lampia, tekokallioita, tropiikin kasvillisuutta, vaikka mita. ”Elaimiin” kuului muun muassa ihka aitoja jattilaispandoja, kirahveja, gorilloja, norsuja, virtahepoja, sarvikuonoja, seeproja – sanalla sanoen lahes kaikkia elaimia joita elaintarhaan saattaa kuvitella kuuluvan.

Turistiturnee ei kuitenkaan jatkunut aivan yhta suotuisasti (olemme sentaan Meksikossa…) Kierros paattyi kesken, silla puoli kaupunkia oli suljettu tortillamielenosoituksen tahden. Silmaarviolta keskustorille oli keraantyneena yli satatuhatta meksikolaista sen takia, etta tortillan hinnat ovat viime aikoina olleet kovassa nousussa. Jos joku epailee tarinan aitoutta, niin kurkatkaapa tuolta.

Bussi tiputti meidat siis toiselle puolen kaupunkia, mutta onneksi hata ei ollut tamannakoinen: ruuhkametron vuorovalit ovat tiheat, joten sekaan vaan. Mielenosoitushalut onneksi vahenivat metrossa, jossa mellakkaa syntyi aivan riittavasti pelkastaan yksinkertaisesta (poistuvat matkustajat ensin ulos, sitten vasta tulijat sisaan) operaatiosta.

Mitakohan viela. Ai niin, eilen illalla Meridassa jarjestettiin ilmaiskonsertti, jossa esiintyi meksikolainen supertahti Alejandra Guzman. Vakaalla ammattitaidottomuudella koitan arvioida lyhyesti keikkaa. Useista Latin Grammyista huolimatta en vakuuttunut musiikista: Tyyliltaan Alejandra muistutti Paula Koivuniemen ja Britney Spearsin ja aikuisviihdevideon kohtaamista – valitettavasti kahden jalkimmaisen puolelle kallistuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: