Matkat

Kainalosauvojen kanssa Chichen Itzalla

Chichen Itza oli temppeleineen mieletön ilmestys. Jopa kainalosauvojen kanssa.

Klenkkaamiseen tottuu yllattavan nopeasti. Luulen, etta kuljen keppien kanssa jo lujempaa kuin ilman niita. Ne ovat myos hyva ase haslaajia ja kaupustelijoita kohtaan: kun asettaa ne tarpeeksi levealle, kukaan ei paase liian lahelle.

Klenkattavaa on myos riittanyt, silla eilen aamulla googlattiin Chichen Itza (ei vielakaan hajua miten se kirjoitetaan) kaikkine temppeleineen ja pelote-kenttineen – en tiennytkaan tata reissua ennen etta mayat ovat keksineet maailman ensimmaisen joukkuepelin.

Klenkkaaminen jatkui Meridan kaupunkikierroksella ja markkintatorin vilinassa. Kaupunki on elavaisempi kuin yksikaan aikaisempi paikka Meksikossa. Eilen olimme iltamyohaan katsomassa breakdance -esitysta keskustorilla, ja porukkaa oli kuin vappuna Helsingissä.

Huomenna on viimeinen paiva taalla Jukatanilla, silla keskiviikkoaamuna on vuorossa luksusta: bussimatkan sijasta paatimme lentaa taalta takaisin Mexico cityyn. Diili oli mielestani aika hyva, silla maksoimme ainoastaan parikymppia enemman, mutta aika saastyy noin vuorokauden verran. Palataan asiaan seuraavan kerran eraassa maailman suurimmista* kaupungeista.

*Wikipedia tiesi kertoa, etta maailman suurimmat kaupunkiseudut ovat jarjestyksessa: Tokio (36 510 000), New York (22 310 000) ja Mexico city (22 090 000).

1 kommentti

  1. voi pers! sakin telonut itsesi! ja viela kryckor-kuntoon! mutta hmmm..kryckorithan tarkoittaa muistaakseni bileita kalliossa vinkvink 🙂 alkaa teloko itseanne enempaa! nahdaan ehka suomessa, letkuitta, kryckoreitta!? viel spass!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: