Polkujuoksu Varusteet

CamelBak Ultra Pro Vest Women ja Karhunkierroksen pakolliset varusteet

Yhteistyössä: Vandernet

Hyvä ja sopiva juoksureppu on polkujuoksijalle heti kenkien jälkeen tärkein varuste. Pitkillä lenkeillä metsissä, vuorilla tai tuntureilla eväät, juomat sekä mahdolliset lisävaatteet ja tietysti ensiaputarvikkeet on kannettava mukana. Polkujuoksutapahtumissa on pitkä pakollisten varusteiden lista, ja onkin hyvä testata etukäteen, miten tavarat mahtuvat omaan juoksureppuun ja miltä ”täyspakkauksen” kanssa juokseminen tuntuu.

Juoksin viime kesänä NUTS Karhunkierroksen 35 kilometrin, NUTS Ylläs-Pallaksen 55 kilometrin sekä Pyhän tunturimaratonin 43 kilometrin (DNF) reitin CamelBakin Ultra Pro Vest repulla. Se on istunut selkääni hyvin, mutta lyhyillä lenkeillä ja vähemmillä varusteilla se jäi vähän reiluksi. Siispä olin innoissani, kun kuulin, että tälle kaudelle repusta, tai juoksuliiviksi sitä ehkä tulee kutsua, ilmestyy myös naisten versio.

Testissä: CamelBak Ultra Pro Vest Women

Olen käyttänyt reppua jo useita vuosia, ja sen toiminnallisuudet ovat sinänsä tuttuja. Takana on, kuten kaikissa juoksurepuissa, tasku juomaleilille. Lisäksi etutaskuissa on molemmissa paikat lötköpulloille, joita tuleekin repun mukana 2 kpl. Juomapullotaskujen takana on lisäksi isot taskut, johon mahtuu esimerkiksi monen monta energiageeliä. Lisäksi lötköpullotaskun edessä on vasemmalla puolella vetoketjutasku, ja oikean käden puolelle strecth-kankainen tasku.

Minua pienempikokoisempi testaaja puolestaan iloitsi mahdollisuudesta laittaa lötköpullot yllä mainittuihiin taaimmaisiin taskuihin, jolloin ne tulevat hieman ylemmäs ja painopiste asettuu siten paremmin. Kannattaakin testailla, millainen setup sopii omaan kokoon parhaiten.

Tämän lisäksi repun, tai liivin sivuilla, kainaloiden alla, on useita stretch-taskuja, joihin saa käden ulottuville evästä, patukoita, suolaa – mitä nyt mahdollisesti kukakin tarvitsee.

Varsinaisen selkätaskun päällä ovat lenkit, joihin saa pujotettua sauvat, mikäli sellaiset ovat mukana.

Naisten mallin istuvuus on minulle tietenkin aivan eri luokkaa kuin aiemman miesten mallin. Tässäkin on silti vielä mahdollista siirtää eturemmejä oikeisiin kohtiin, ylös tai alas. Repun säädöt kannattaakin tehdä ja testailla hyvissä ajoin ennen juoksua.

Juostessa reppu pysyy napakasti paikallaan ja sen taskuista sa hyvin otettua tarvitsemansa tavarat reppua riisumatta. Kun takana oleva juomaleili tyhjenee, reppua saa hyvin kiristettyä eturemmeistä jälleen istuvaksi. Ja mikä parasta – tässä naisten mallissa tuo kiristysvara ei lopu pienemmässäkään torsossa kesken!

CamelBak Ultra Pro Vest

CamelBak Ultra Pro Vest

CamelBak Ultra Pro Vest

CamelBak Ultra Pro Vest

Kuvissa CamelBakin Ultra Pro Vest repusta väri Aqua/Silver

CamelBakin muistakin repuista on tälle kaudelle saatavissa naisten mallit. Mallit ovat hypisteltävissä ja testattavissa Buff-CamelBak -ständillä Karhunkierroksen kisakylässä.

NUTS Karhunkierros: Pakolliset (ja muutkin) varusteet

Tänä vuonna olen menossa Karhunkierroksen 55 kilometrin reitille. Lista pakollisista varusteista löytyy täältä. Kävin ne läpi ja kasasin mukaan myös eväät – niistä kyllä puuttuu vielä osa. Tältä tilanne näyttää:

Karhunkierros varusteet

1. Vedepitävä ohut takki, vedenpitävyysarvo vähintään 10 000 (pakollinen)

Hyvä peukalosääntö vesipilariarvon määrittämiseen on se, että että takin saumat ovat teipattu sisältä. Poikkeuksiakin kuitenkin on, joten oman takin malli kannattaa etsiä googlesta ja tarkistaa.

2. Energiageelejä oman tarpeen mukaan (pakollinen)

Useiden tapahtumien ohjeissa sanotaan, että energiaa tulisi olla hieman yli oman tarpeen, jotta voi tarpeen tullen auttaa kanssakilpailijaa vaikkapa loukkaantumis- tai muussa tilanteessa. On hyvä huomata, että geelipussien roskat tippuvat juostessa todella helposti maastoon, varsinkin jos roskat laittaa takaisin samaan taskuun, mistä aikoo ottaa vielä uusia geelejä. Kannattaakin siirtää geelit jo valmiiksi isompiin geelipulloihin, joita kuvassa on kaksi erilaista.

3. Muuta evästä

Tämä lista on hyvin vapaamuotoinen. Pallaksella olen nähnyt monien kaivavan repusta jopa voileipiä. Itse olen tykännyt geelikarkeista sekä patukoista. Lisäksi aina on mukana pussillinen merisuolaa.

4. Muki, jotta voi juoda juomapisteillä (pakollinen)

Juomapisteillä ei polkujuoksutapahtumissa ole pahvimukeja. Jos haluat juoda, on tuotava mukana oma juoma-astia. Toki pisteillä voi täyttää myös lötköpullot sekä juomaleilin.

5. Kartta (pakollinen)

Tämän saa mukaan kisajärjestäjältä.

6. Ensiaputarvikkeet (pakollinen)

Minimissään jokaisella tulee olla mukana avarauuslakana, ensiside sekä urheiluteippiä. Lisäksi kuvassa nessupaketti, joka toimii tarvittaessa vessapaperina (muista kuitenkin, että kansallispuistossa paperit pitää kaivaa todella syvälle maahan piiloon, eikä jättää kanervikkoon).

7. Pilli (pakollinen)

Huom! CamelBakin Ultra Pro Vest -repussa on kiinteä pilli, mutta minun näytekappaleessani sitä ei ollut – siitä syystä pilli on pakattava erikseen.

8. CamelBak Ultra Pro Vest Women

Tätä naisten mallia on saatavilla kahdessa värissä. Yllä kuvissa vaalean turkoosi versio, tässä merensininen, jonka valitsin itselleni.

Karhunkierros varusteet

 

Huom: Lisäksi pakollisiin varusteisiin kuuluu puhelin, joka ei ole kuvassa, koska sillä otin kuvaa.

 

Seuraa Instagramissa: https://instagram.com/piposilmilla

Seuraa Facebookissa: https://facebook.com/piposilmilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: