Polkujuoksu

Marrasputki on päätös, jota takuulla kadun

Kuulin marrasputkesta ensimmäisen kerran viime vuonna. Se on tempaus, jossa tarkoituksena on marraskuun aikana juosta joka ikinen päivä vähintään 25 minuuttia.

Viime vuonna lähinnä naureskelin hulluille ystävilleni, jotka touhuun lähtivät. Tänä vuonna huomasin jo pohtivani asiaa vakavissani. Tämän tyyppiset haasteet ovat sellaisia, joista innostun vaikka ei aina kannattaisi.

Päätöksen ratkaisi lopulta viikonloppuna alkanut remonttimme uudessa asunnossa, joka kestää vähintäänkin marraskuun, luultavasti myös pitkälle joulukuuhun. Teemme lähes kaiken itse, joten työtä riittää juuri niin paljon kuin sitä viitsii tehdä.

On selvää, että tavoitteellisempi harjoittelu jää remontin ajaksi tauolle. Mutta ulkona on käytävä, muuten pää ei kestä remonttipölyjä. Ajattelin, että marrasputkesta saan hyvän kannustimen käydä juoksemassa lyhyt hölkkä ennen kuin siirryn työmaalta toiselle illansuussa. Jos vien lenkkivaatteet remonttityömaalle, tulee samalla tutustuttua myös uuden asuinalueemme Myllypuron ulkoilumaastoihin.

Tulen varmasti kiroamaan tämän päätöksen monen monta kertaa, mutta luulen että se ehkäisee silti pahempien remonttijumien syntymistä. Lisäksi, koska tiedossa on muutama tosi kiireinen viikonloppu, päätin jo etukäteen että annan itselleni luvan pitää kuusi vapaapäivää juoksusta. Tiedän, tästä ei siten tule virallisia vaatimuksia täyttävä suoritus, mutta onneksi näin aikuisena saa tehdä juuri niin kuin itse parhaaksi näkee! 22 päivässä on siinäkin marrasputkea ihan riittämiin.


Kuva otettu Äkässaivon kierroksella viime perjantaina.


Otsalamppuja alkaa pikkuhiljaa tarvita maastolenkeillä!


Sain Merrelliltä testiin uudet ensi kauden juoksukengät (malli MQM Flex), joissa on Goren uusi Invisible fit -materiaali. Gore tex -kalvo on laminoitu kiinni kengän materiaaleihin sen sijaan että se olisi laitettu vain pussina kengän sisälle, mikä on perinteinen tapa.

Olin alkuun hieman skeptinen tuota vedenpitävää kalvoa kohtaan, mutta olen todella tykästynyt näihin ja tulen käyttämään niitä varmasti talvella myös pyöräillessä. Talvikeleissä juostessa ja pyöräillessä varpaani jäätyvät tosi helposti, koska tuuli ja kosteus tulevat monista tossuista läpi, vaikka pinta olisikin jotain jämäkämpää matskua. Näistä ei!

(Ps. En ollut sopinut että kirjoitan lenkkareista erikseen, mutta nämä ovat olleet sen verran mieluiset että päätin tehdä sen ihan omaehtoisesti.)

Juttua marrasputkesta myös Heidin blogissa Elämäntapana elämä

6 kommenttia

  1. Marrasputki.. Samanlaisia ajatuksia oli itselläkin viime vuonna kun ystävä lähti tähän mukaan. Että huh. Mutta jollakin tapaa sait tämän kuulostamaan jopa kiinnostavalta. 🙂 Tässähän on nyt työpäivä aikaa miettiä että pitäisikö itsekin.. 😀

    Tykkää

  2. Ups, en ajatellutkaan että joku muukin erehtyy tähän mun esimerkin rohkaisemana 😂 Mutta siis joo, kuulemma ihan oikeasti myös aika hyödyllinen pikaremontti juoksukuntoon, jos sitä kautta lähtee hyötyjä hakemaan! Ja sinänsä ajatuksena musta ihan hyvä, kun marraskuussa nyt joka tapauksessa on märkää ja pimeää. Että vaikka sitten juoksee samalla.

    Tykkää

  3. Tsemppiä marrasputkeen. Itsekin koitan sitä taas tänä vuonna. Viime vuonna loppui kahden viikon kohdalla jalkaongelmien takia.:/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: