Sapattivapaa Vapaalasku

Päiväretki Zillertalista: Bärenkopfin skitour upeassa järvimaisemassa

Kun laakson seinät alkavat kaatua päälle, on aika käydä päiväretkellä kauempana. Ajoimme Zillertalista hieman pohjoiseen, Achenseen vuoristojärven kulmalle. Pertisaun pienestä hiihtokeskuksesta nousee yksi gondoli ylös. Kertanousu maksoi 11 euroa, mutta sitä varten piti selittää, että lumilautamme saa halki ja olemme lähdössä skitourille. Gondolilta vielä yksi ankkuri ylös, ja lähdimme skinnaamaan keskuksesta kohti Bärenkopfia.

Reitti kulkee kaakkoon, ensin metsäisen rinteen läpi ja sen jälkeen vähän aukeammalla. Teimme melko paljon lumiarvioita matkan varrella. Lumi näytti hyvältä: pohjan sokerikerros oli selvästi vähemmän irtonaista kuin edellisen skitourin alueella, eikä liukukerroksia ollut nähtävissä. koko Tirolissa vyöryvaroitus oli alle 1800 metrissä laskettu kakkoseen. Bärenkopfin reitti kulkee alle 1900 metrissä, joten korkeuden puolesta reitti oli oiva valinta näille päiville.

Retkikuntamme jakaantui kahteen osaan hieman ennen skinnausosuuden (merkattu keltaisella) loppua ja päädyimme laskemaan eri puolilta harjannetta. Kuvassa minun ja Valtterin lasku liilalla ja Jeren ja Sampsan reitti sinisellä piirrettynä jälkikäteen. Punaisen X:n kohdalla sinisellä reitillä on droppi, josta pääsee kuulemma ”kikkailemalla” alas. Dropin jälkeiselle kentälle pääsee hiihtokeskuksesta skinnaamaan, joten siellä oli jo jonkin verran jälkiä. Liilalla reitillä tuoreita jälkiä ei ollut. (Katso reitti Movescountissa) Liilan reitin lasku meni kahdessa osassa: ensimmäinen osa harjanteelta lähtevän kentän laskijan vasenta reunaa, sen jälkeen skiniträkkiä pitkin vielä enemmän laskijan vasemmalle, josta toinen osa kurun pohjaa pitkin kyläänlaskulle. Laskun olisi voinut vetää vielä hieman pidemmälle kuin me, mutta pelto muuttuu melko loivaksi kurun jälkeen.

Kuvassa vielä topo-shotti Movescountista.

Harjanteen päältä oli hyvä maisemat Achenseen järvelle. Reitin maksimikorkeus oli gps-tietojen mukaan 1879m.

Video laskusta. Sain (eli uskalsin) korkata toisen pätkän kurun pohjaa pitkin. Se fiilis, kun saa vetää ekat jäljet pöllyävään puuteriin! (Luulimme lopuksi laskeneemme exitistä vähän ohi, kunnes kävikin ilmi, että se oli alempana, siksi lopussa vähän könytään. Kuuluu lajiin!)

Me käytimme Powder Guide Tirolia oppaana. Se löytyy vain paperisena. Tourentopp.de -sivustolta löytyy infoa samasta reitistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: