Matkat

Tokyo dresscode, onko sitä olemassa?

Pinkit maiharit ovat ok Berliinissä, Milanossa sellaisia ei edes myydä.

Japanin matka vilkuttelee vajaan viikon päässä. Pitäisi pakata. Suurin osa matka-ajasta kuluu lumilautailuhommissa, mutta laskuvarusteiden pakkaamisella ei ole kiire. Se sujuu jo hyvällä rutiniilla. Ongelma on matkan päättävä kaupunkiloma Tokiossa. Mitä Tokiossa laitetaan päälle?

Jokaisella suurella kaupungilla on oma tyylinsä, mikä inspiroi myös omaa puketumistani kun matkustan. Käytän erilaisia vaatteita Kööpenhaminassa ja Lontoossa. Pinkit maiharit ovat ok Berliinissä, Milanossa sellaisia ei edes myydä. Tukholmassa kaikki käy, kunhan se on mustaa. New Yorkissa tyylihaitarini meinasi ratketa, sillä kaupungissa oli niin paljon erilaisia inspiraation lähteitä. Ja ostosmahdollisuuksia. Vaatekaappi näytti matkan jälkeen pitkään Kansallisteatterin puvustamolta.

Jos olisin töissä ulkomailla ja vaihtaisin asemapaikkaa usein, tulisi tämän aaltoilevan tyylin kanssa vaikeuksia. Kyse ei ole pelkästään vaatteilla koreilusta tai ulkokuvasta, vaan siitä että eläydyn vahvasti ympärillä olevaan yhteisöön, kulttuuriin ja tapoihin. Vaatteita ja tyyliä muokkaamalla on helppo ilmaista kuuluvansa joukkoon.

Mutta takaisin Tokioon! Lähestyin pukeutumisongelmaa Googlen kuvahaun kautta. Hakusana ”Tokyo sreet fashion” tuottaa kuvahaulla loputtoman määrän tuloksia, jotka vastasivat odotuksia. Värejä, yksityiskohtia, erikoisia leikkauksia. Ihana sekamelska!

Tässä saattaa jälleen käydä niin, että innostun siellä hankkimaan ihania värikkäitä vaatteita tai asusteita, joita en sitten kuitenkaan kehtaa käyttää täällä Skandinavian synkkyydessä.

Lähde: Refinery29-sivusto
http://www.refinery29.com/39271
Lähde: Stylesightings-blogi
http://www.wgsn.com/blogs/street/bomber-babe-2
Lähde: Japanese Streets -sivusto
http://www.japanesestreets.com/photoblog/1163/natsumi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: