Matkat

Hiljaa virtaa Mekong

Ho Chi Minh CItyn nähtävyyksien jälkeen yritin etsiä hoitoa paikallisesta sairaalasta. Tuloksetta.

Reissu on lahtenyt oikein hyvaan kayntiin kahdessa paivassa. Ensimmainen paiva meni turistinahtavyyksia kierellessa Ho Chi Minhin keskustassa.

Tana aamuna paatimme ottaa suunnan pikapuoliin kohti etelaa – parin mutkan kautta, kuten asiaan kuuluu. Aamulla heratessa meikalainen huomasi, etta toisesta korvasta ei kuulunut enaa mitaan. Paatimme vieda korvapoloisen pesulle lasarettiin. Kaupungin julkinen sairaala oli sopivasti bussiaseman kupeessa, joten suunta otettiin sinne. Keikka oli antoisa silta kannalta, etta en ole aikaisemmin kaynyt kommunistisen valtion kunnallisessa sairaalassa. Tama jaikin keikan ainoaksi anniksi, silla harhailimme tovin kymmenkerroksissa kompleksissa loytamatta ketaan, joka puhuisi englantia tai edes nayttaisi laakarilta. Jouduin lopulta hakeutumaan korvani kanssa yksityiselle lääkärille.

Sairaalassa kaynti oli silti varsin opettavainen kokemus. Aulassa makasi sikin sokin potilaita, ilmeisesti paivystysjonossa. Samassa hississa kulkivat sujuvasti seka vuodepotilaat, vierailijat etta leikkaussalin roskat.

Operaation jalkeen paasimme viimein bussiin, ja matka kohti Mekongia saattoi alkaa. Uudet elamykset eivat loppuneet siihen. Jossain vaiheessa huomasin, että minibussin penkkini kuhisi muurahaisia!

Kesken matkaa alkoi sataa kaatamalla, ja tien varrelle suistuneita mopoja katsellessa mietin, etta taalla kulkupelien renkaissa ei varmasti ole toivottuja 3mm uria. Lieneeko kukaan kuullutkaan sellaisista…

Paasimme kuitenkin perille Vinh Longin kaupunkiin, ja asetuimme Mekong-joen rannan kuppilaan kuuntelemaan vietnamilaista karaokea.

Uuden vuoden suunnitelmat ovat yhta levallaan kuten aina, mutta ehka paadymme huomenna jokiristeilylle ja sen jalkeen yopymaan paikallisen joenvarsiperheen kotimajoituksessa. Hyvaa uutta vuotta!

2 kommenttia

  1. Täytyy toivoa, että käynti oli ensimmmäinen ja viimeinen a) julkisissa sairaaloissa ja b) yksityisklinikoilla. Myös IF kiittää. Täälläkin on satanut, joten peli on tasan 1-1. Teillä tosin saattaa 🙂 olla hieman lämpimämpää. Mutta Mäkelänrinteessä oli kyllä jokseenkin trooppiset olot tänäänkin.HYvää vuoden vaihdetta sinne kauas, pääsette uuteen vuoteen reilusti ennen meitä.

    Tykkää

  2. Kaksi päivää reissussa, ja jo lasaretissa…sä oot sisäistänyt Indokiinan ytimen 🙂 Yks juttu jäi vinkkaamatta: Siem Reapissa käykää ihmeessä maamiinamuseossa, se on jossain puskassa vähän keskustan ulkopuolella (kts. raamattu, löytyy sieltä). Se on aika korventava mutta mielenkiintoinen paikka sekin..Lambadaa ja uutta vuotta! Take care!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: