Kotimaanmatkailu Matkat

Viikonloppu Villa Sivakassa

Yhteistyössä: Villa Sivakka

Muistatte ehkä, kun syksyllä vierailimme Villa Sivakassa Äkäsjärven rannalla? No, siinä kävi niin, että ihastuimme paikkaan niin paljon, että palasimme takaisin.

Talvinen Sivakka oli, kuten arvata saattaa, vähintään yhtä ihana tai jopa ihanampi kuin lokakuinen. Lumipatjat peittivät puupatioita sekä kattoja. Talon seinää vasten oli kumollaan kaksi puista lumikelkkaa.

Saapuminen Sivakkaan oli melkein kuin vanhan ystävän tapaaminen pitkästä aikaa. Miia ja Heli valkkasivat itsellensä tutut nukkumasopit ja minä levitin lakanat olohuoneen maisemaikkunan ääreen. Kukaan meistä ei taaskaan raaskinut istahtaa aamiaisella selin valtavaan maisemaikkunaan.

Nämä kaksi vierailua Villa Sivakkaan ovat olleet blogimatkoja, mutta luulen, että seuraavan kerran palaan sinne ihan privaatisti. Piiloudun peiton alle olohuoneen sohvalle ja tuijottelen taivaalla loimottavia revontulia. En kerro kenellekään.

villa sivakka

Vanhaa puuta, uutta puuta ❤

villa sivakka

Ei hetkeen tulee mieleen parempaa tapaa herätä viikonlopun aamuun kuin tämä maisema. Patiota peittävä lumikerros oli melkein samalla tasolla kuin olohuoneen loikoilutaso, ja tuntui kuin olisin nukkunut lumen keskellä.

villa sivakka

Lauantai-iltana olimme jo yöpuvuissa, kun valot sammutettuamme huomasimme revontulet taivaalla. Kiskoin päälle untuvat ja merinovillat ja lampsin alas rantaan, josta aukeaa maisema pohjoiselle taivaalle, Äkäsjärven yli.

villa sivakka

Aamupuro maistuisi useamminkin näissä maisemissa!

villa sivakka

Sivakka aamuauringossa.

villa sivakka

Lähtöpäivänä meidät yllätti rapea pakkanen; mittari näytti yli kahdenkymmenen asteen pakkaslukemaa. Ripsiin ehti tarttua aamutoimien aikana valkoinen kuura.

villa sivakka

Villa Sivakka Linnunradan alla.

Vierailumme jälkeen Sivakan isännältä tuli terveisiä, että varauslistat ovat aika täysiä, eli syksyllä valmistunut mökki on löytänyt asiakaskuntansa. Air bnb:ssä näkyi niin ikään useita ulkomaisia arvosteluja. Vaikka en itse matkailualalla työskentelekään, on kiva ajatus, että Villa Sivakka valloittaa ulkomaistenkin Lapin kävijöiden sydämiä. Tällaisia tarvitaan Lappiin lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: