Vapaalasku Yleinen

Vapaa vuosi -lyhärin usein kysytyt kysymykset

Kiitokset kaikille, jotka olette äänestäneet minua tähän mennessä jo Relaan lyhytelokuvakisassa! Se merkitsee paljon ❤ Jos vielä haluatte antaa äänen mimmivapaalaskulle, sen voi tehdä täällä (nro 13): http://bit.ly/2f37tiH

Olen myös saanut ihanan paljon kysymyksiä leffasta, laidasta laitaan, joten ajattelin että kirjoitan ne näin blogimuotoon, olkaa hyvät.

Kuinka kauan elokuvan tekeminen kesti?

Kuvaamiseen käytettyä aikaa on mahdoton sanoa. Koko talvi? Go pro oli mukana käytännössä jokaisena laskupäivänä (100). Editoimiseen kului itseltäni noin 20 tuntia, minkä lisäksi Sampsan viimeistely noin kolme tuntia.

Millä elokuva on editoitu?

Adobe Premiere Pro -ohjelmalla.

Editointinäkymä. Muistan kun eka kertaa pari vuotta sitten avasin Premieren. Muistaakseni suljin sen samantien, koska en edes tajunnut miten pääsen alkuun.

Mikä tietokone sinulla on?

Asus Zenbook Pro (ja jotain numeroita).

Osaatko käyttää editointiohjelmaa?

Hyvin ohuesti. Mutta onneksi on Youtube!

Miten laskut on kuvattu?

Minulla on kypärässä kiinni Go pro -action kamera, mallia Hero vuodelta 2015. (Se on siis nelossarjaa, mutta nelossarjan yhteydessä Go pro toi markkinoille tuollaisen karvalakkimallin, jonka nimi on vaan ”Hero”.)

Niissä pätkissä, joissa go pro on ns. kepin varassa, käytän Saksan amazonista tilaamaani selfietikkua.

Onko selfiekepissä vakaaja?

Ei ole.

Mikä on taustalla soiva musiikki?

Musiikki on Miau-nimisen yhtyeen kappale War of Hearts, jonka sain käyttööni tätä lyhytelokuvaa varten. Kappale on ilmestynyt yhtyeen Trinity-levyllä. Kun kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa, sanoin ystävälleni Hennalle, joka soittaa ja laulaa bändissä, että ”tämä biisi sopisi täydellisesti johonkin laskuelokuvaan”. No, lopulta löytyi sopiva elokuva!

Erityisen hienoa on, että mimmivapaalaskusta kertovassa elokuvassa on myös kappale, joka on naisten käsialaa. Miaun Anu, Henna ja Susanna tekevät musiikkinsa itse ja soittavat myös kaikkia instrumenttejä. He kaikki myös laulavat, mistä syntyy Miaun omintakeinen soundi.

Miau on ollut keikoilla mm. Flowssa ja heidän biisinsä ”God/Drug” oli ehdolla UMK-kilpailussa Suomen Euroviisu-ehdokkaaksi.

Millä ilmasta otetut kuvat on kuvattu?

Ystäväni, valokuvaaja Sampsa Sulonen on kuvannut ne kaukosäätimellä käytettävällä Dji-merkkisellä kuvauskopterilla. Kopteria pitää kuljettaa ylös vuorille repussa, sillä sen akku kestää vain noin 20 minuuttia eli juuri sen ajan kun lasketaan.

Missä elokuva on kuvattu?

Norjan Lyngenissä ja Itävallan Zillertalissa. Yksi klippi taitaa olla myös Achenseeltä, ja timelapset ovat Salzachgeierin hyttereissulta.

Lasketko sinä elokuvan kuvissa itse?

Kyllä.

Oletko sinä joka on uimassa?

Kyllä.

Eikö sinua pelottanut laskea noin jyrkkää mäkeä?

Pelotti!

Yhdessä kohtauksessa ohitsesi valuu lunta, onko se lumivyöry?

Ei sanan varsinaisessa merkityksessä. Jyrkissä paikoissa on tyypillistä, että lumen päällä valuu ensimmäisten käännösten jälkeen vähän nk. irtolunta. En ole ihan varma miten tieteelliset termit menevät, mutta lumivyöryllä tarkoitetaan yleensä sitä, kun yksi tai useampi lumikerro irtoaa laattana lumen päältä, jolloin lunta on liikkeellä paljon enemmän kuin kuvassa.

Mikä reppu sinulla on?

Ortovoxin ABS-Freerider 24 lumivyöryreppu.

Näkyvätkö ekassa kohtauksessa telemark-sukset?

Eivät, ne on splibpoardin, eli halkaistavan lumilaudan puolikkaat. Splitboardin etu on siinä, että sitä voidaan ylösmennessä käyttää kuin suksia, joiden pohjaan kiinnitetään nousukarvat.

Mikä lumilauta sinulla on?

Roxy Banana Smoothie 155 Splitboard. Lisäksi hissipuuteripäiviä varten vanha Burton Feather 152W.

Mitkä siteet sinulla on?

Karakoram Split 30 -siteet.

Tuollainen lankku. Minulla on siihen viha-rakkaussuhde, se ei missään nimessä oo mikään sellainen iisi puuterilankku kuin vaikkapa Burtonin Anti-Social naisten splitti jota ei tarvi ku vähän ohjailla sinnepäin. Tää on tosi äkänen twin tip, ei hirveen jäykkä, mutta tosi vikkelä kantilta kantille ja kanttaa helposti sinne sun tänne jos ei keskity. Ai miksi mulla on se? No alunperin siksi koska se oli halpa ja sillä oli ihana nimi (Banana Smoothie! <3) ja sen jälkeen siksi koska tykkään kai tehdä asiat välillä vaikeemman kautta. Ei sieltä mistä aita on matalin, vaan korkein tietenkin! Poikaystäväni Valtteri aina nauraa, ette me emme voisi olla tässä suhteessa erilaisia, koska hän väittää aina menevänsä sieltä, missä aitaa ei ole.

 

Miaun musavideo

Tässä vielä Miaun huikea God/Drug -musavideo by Teemu Keisteri. Loppukohtauksessa saattaa vilahtaa tutun näköinen tyyppi naamioituneena viiksien taa.

MIauta voi kuunnella Spotifyssa. Mun suosikkibiisit, joita luukutan aina autossa on juurikin tämä War of Hearts, God/Drug ja ihan huikee versio Ramonesin Pet Sematary-biisistä.

2 kommenttia

  1. Hyvä kirjoitus! Näyttä ihmisiä, niin kuin itseänikin kiinnostavan, että millä kalustolla muut noita videoita tekevät.

    -Valtsu-

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: