Yleinen

Kuntotesti kertoi totuuden: lihaskunto katosi vuoden aikana

Kerroin aikaisemmin, että aloitan kuntokampanjan Levi Wellness Clubin personal trainer Laura Peipon kanssa. Vuoden aikana kaikki muu paitsi aerobinen treeni on jäänyt, ja sen myös huomaa paitsi silmin, myös kiipeilyseinällä. Vaikka tekniikkani on parantunut, kiipeän edelleen samoja reittejä joita vuosi sitten kiskoin pelkällä voimalla ylöspäin.

Tässä ennen-jälkeen -kuvat. Vasemmalla Laosissa 11 kuukautta sitten otettu kuva, oikealla heinäkuun lopussa Ukkohallassa. Tässä siis kuvallinen esimerkki siitä, mitä sapattivapaa tekee ihmiselle! Epäsäännöllinen ruokailu, nolla kuntosalitreeniä, pelkkää skinnaamista viisi kuukautta putkeen. Vähemmästäkin häviää muskelit. Ainoa mikä pysyy vuodesta toiseen, on yhtä sotkuinen tukka.

Kävin pari viikkoa sitten pohjoisessa ollessani Lauran kuntotestissä, ja sen tulos kertoi asian, jonka kyllä jo oikeastaan tiesinkin. Yläkropan lihaskunto on heikko, eikä jaloissakaan kehumista ole. Keskivartalon lihakset lienevät ok-kunnossa paljon vaeltelun ja kiipeilyn ansiosta.

Kuntotestin tulokset

Lihaskunto:

Vatsalihakset 20kpl/30s – Erittäin hyvä
Kyykyt 17/30s – Välttävä
Punnerrus 12/30s – Heikko
Selkälihakset 30/30s – Erittäin hyvä
Roikunta 2min 5s. – Hyvä
Lankkupito 2min 44s. – Hyvä

Kehonkoostumus:

Paino 64,7kg
Painoindeksi 22.1
Perusaineenvaihdunta 1394 kcal
Visceraalinen rasva 4
Kehon rasva (+/- 5%) 30%

Tästä on siis suunta vain ylöspäin. Omalla kohdallani suurin haaste on ehdottomasti syöminen. En ole ollenkaan keittiöihmisiä. Kunnollisen proteiinipitoisen ruoan laittaminen tulee olemaan suurin haaste.

Matkalla kuntotestiin. Minun on tarkoitus osallistua kisan päätteeksi Levi Arctic Challenge winter -kisaan. Maaliskuussa roudataan siis sitä kuuluisaa pölliä umpihangessa jos johonkin suuntaan.

Kuntotestin jälkeen kävimme läpi ohjelmaani tulevat liikkeet.

Tästä se lähtee!

Videolla fiiliksiä ja eka oma treeni

 

 

Yhteistyössä: Levi Wellness Club

Varusteyhteistyö: Merrell, Suunto, Poc, Halti, Superyellow Headwear

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: