Muut lajit Sapattivapaa

Fatbike, otsalamppu ja öinen Pyhätunturi

”Lähettäisimme sinut mielellään fättärin selässä tunturiin, kiinnostaako?” kysyy viesti Blissadventuren tiimiltä. Olen tiedustellut heiltä, mitä kaikkea voisin puuhata Pyhätunturilla sen jälkeen kun hissit menevät illalla kiinni.

Etelän nainen miettii hetken, kehtaako kysyä paluuviestissä, mitä tarkoittaa fättäri. Toisaalta, aion kokeilla sitä joka tapauksessa, joten sillä ei ole väliä. Ja onneksi pian välähtää. Fatbike! Tietysti.

Etelässäkin fatbiket ovat ilmestyneet viimeisen parin vuoden aikana katukuvaan. Pohjoisessa lajin suosio on kasvanut huimasti. Fatbike tarkoittaa pyörää, jossa on normaalia reilusti leveämät renkaat, joilla pyörä rullaa erilaisissa maastoissa hyvin. Leveiden renkaiden pito on hyvä esimerkiksi lumella. Pyhällä pyöriä saa vuokrata Blissadventurelta, joka pyörittää myös Tajukankaan jääkiipeilyseinää ja kiipeilykursseja.

Pyhällä pyöräretkiä saa tehdä myös Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Puistoon on juuri avattu 8 kilometrin talvireitti, joka näyttää kansallispuiston luonnosta eri puolia.

Pyörän kanssa kissanjäljillä! Hassu fiilis. 

Pätkä pyöräilyä videolla: https://vimeo.com/150485444

Saan tarvittavat neuvot ja vinkit pyöräilyä varten, viritän otsalampun kypärään ja lähden hotelli Pyhätunturilta kohti kansallispuistoa. Ensin poljen rinteiden poikki, sen jälkeen kevyesti tallattua polkua pitkin kohti Isokurun kotaa. Polun alussa on pehmeää hankea, eikä pyöräilystä tahdo tulla mitään. Heti kun pääsen tallatulle polulle, pyörä kulkee mainiosti. Mutta polku on kapea, ja jos ohjaus herpaantuu, pyörä solahtaa hankeen. Pehmeässä hangessa mitään ei kuitenkaan käy, paitsi että manaan omia taitojani. Pienet ylä- ja alamäet polulla ovat hauskoja ja talvinen metsä vilahtelee ohi otsalampun valokeilassa. Tulee hiki. Pyöräilyn tuttu liike yhdistettynä talvimaisemaan tuntuu virkistävältä. Tämähän on kivaa! Taisin löytää itselleni (taas) uuden lajin.

Retkellä oli käytössä Petzlin Ultra Rush -otsalamppu. Se valaisee – noh, suurinpiirtein koko tienoon.

 

Lisätietoa: Bliss Adventure, tsekkaa myös Kaakaolla -blogin juttu talvipyöräilystä Ylläksellä

Yhteistyössä:
Bliss Adventure
Pyhätunturi
Vandernet (Petzl)

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: