Sapattivapaa Vaellus Varusteet

Näin korjaat vaelluskengät silikonimassalla

Meindl Island-vaelluskenkäni täyttävät marraskuussa 10 vuotta. Ne ovat alkaneet vuotaa. Onneksi sain ystävältäni kullanarvoisen vinkin: kengät voi paikata silikonipuristeella!

Meindl Island-vaelluskenkäni täyttävät marraskuussa 10 vuotta. Nuo ihanat, tutut tohvelit ovat kuljettaneet minut muun muassa Sokostille, Kebnekaiselle ja Mt. Kenialle. Mutta kuten alla oleva kuva paljastaa, seikkailut ovat vaatineet veronsa. Vesi tulee aika ajoin vasemman jalan kengän kivirannusta läpi, ja reunat ovat alkaneet muualtakin hapertua.

Ajatus uusista, kovista ja hiertävistä vaelluskengistä ahdistaa. Onneksi sain ystävältäni kullanarvoisen vinkin: kengät voi paikata silikonimassalla! Kätevää. Miten sattuikin, että juuri päättyneestä putkiremontista oli jäänyt yli vajaa tuubillinen, joten nuukana seikkailijana käytin sen loppuun. Väri ei ehkä ollut kaikista sopivin, mutta kukapa noita kenkiä keskellä erämaata katselee.

m_dsc_0602

Tilanne ennen korjausoperaatiota.

Jouduin leikkaamaan tuubin varresta palan pois, koska silikoni oli kuivahtanut ihan sen kärkeen. Tästä syystä silikonia tursusi tuubista aika lailla.

m_dsc_0612

Tursottamisen jälkeen tasasin reunat sormella. Viereen kannattaa laittaa kipollinen tiskiainetta, johon dippaa sormen aika ajoin. Näin silikoni ei tarraa käteen.

m_dsc_0616

Käytin silikonia aika reilusti. Parempi överit kuin vajarit!

Lähden tänään kohti Ivaloa ja viikon vaellusretkeä UKK-puistossa. Siellä nähdään miten korjatut kengät kestävät.

 

Lopuksi siistin vielä reunoja tussilla ja päivitin nauhat. Pieniä ovat seikkailijan ilot!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: