Matkat

Kun sappitulehdus iskee Egyptissa

Sain sappitulehduksen Egyptissa. Onneksi matkavakuutus korvasi neljän päivän sairaalareissun.

Olisihan se pitänyt tietää. Nimittäin se, mitä tarkoittaa akuutti kolekystiitti englanniksi, äännettynä egyptiläisen kirurgin sujuvalla aksentilla.

Vaikka lomapäivät Hurghadan julkisessa sairaalassa ovat jo kaukana takanapäin, eilen jonottaessani tutkimuksiin Kirurgilla havahduin miettimästä paikallista meininkiä. Tavallaan kaikki kokemukset melko julmasta sairaalahoidosta, epätietoisuudesta ja kivuista ovat kuin utua, mutta aika ajoin tulee hetkiä, kun ne muistuvat mieleen terävinä – aivan kuin ne olisivat tapahtuneet eilen.

Onneksi pääsin onnellisesti kotiin. Onneksi, kuten jo monta kertaa totesin, olin sellaisessa turistien kansoittamassa paikassa, että ambulanssikyyti järjestyi. Olisin hyvin voinut olla myös könyämässä jotakin subtrooppista viidakkoa.

Joka tapauksessa olen suunnitellut artikkeliteoksen toimittamista otsikolla ”Matkailija sairastaa – häntä hellikäämme”. Henkilökohtaista sairaalakokemusta minulta löytyy jo Meksikosta, Vietnamista, Italiasta, Ruotsista sekä Egyptistä. Lähipiirini voisi rikastuttaa teosta monenlaisilla kokemuksilla esimerkiksi eri Kaakkois-Aasian maista. Teoksesta pitäisi löytyä vinkkivitosia worst case scenario -tyyliin sekä sopivasti huumoria.

Sillä totuushan on, että pulskilla länsimaisilla turisteilla ei ole maailmalla mitään hätää. Lompakosta löytyy ja vakuutuskortilla pääsee hoitoon maassa kuin maassa. Se helpotti myös omaa oloa Egyptissä: paikallisille ihmisille on luksusta se, että ylipäätään pääsee sairaalaan. Lisäbonus on, jos sattuu taudista paranemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: