Kotimaanmatkailu Sapattivapaa Vapaalasku

Hesan naiset, kahdeksan paria suksia ja suunta pohjoiseen

Muistan tämän tunteen vuosien takaa. Äidin Nissan Micraan pakataan suksia, monoja, toppavaatteita. Meille etelän lapsille edessä on loputtoman pitkältä tuntuva matka läpi Suomen, jännittäviä bensa-asemia ja pikkuhiljaa talvisemmaksi muuttuvat tienvarret.

Kerran lumituiskuisen matkan päätteeksi äiti peruutti viimeisen mäen kelomökin pihaan, koska pikkuautossa ei muuten potku riittänyt. Nyt sama äiti ihmettelee, keneltä olen perinyt roolimallini, kun survoudumme – ties kuinka monetta kertaa – kahden ystäväni, kahdeksan suksiparin ja talvikamppeiden kanssa pikkuruiseen Mitsubishiini. Peruutuspeilistä on näkynyt jotakin viimeksi vuonna 2010, mutta mitä siitä. Kaupungin kiire unohtuu samantien, kun kurvaa Kehä ykkösen liittymästä nelostielle.

Lapsena, kun pääsimme perille, siellä odottivat tunturi, lumihanget, pipoihin kiinnitettävät (kamalat!) ketunhännät, auton takakontissa syödyt eväsleivät ja Airamin kaakaotermokset. Sekä tietysti loputtoman pitkät hissinousut ja sokkeloiset metsät, jossa minun ja serkkujeni pikkuruiset sukset kääntyilivät vaivattomasti.

Entä nyt, 25 vuoden jälkeen? Ei vieläkään ole sen hetken voittanutta, kun pitkän kesän jälkeen viimein näkee lumisen tunturin korkealle ulottuvan huipun ja rinteiden valot. Hissiladut kulkevat edelleen samoilla urilla, ja huipulla odottaa sama maisema. Ketunhäntiä ei sentään ole, etelän lapsista on tullut Hesan naisia ja kaakaoon on lisätty pieni maistiainen jallua. Mutta tunturi on ja pysyy.

Mitsubishi sukset
Kukaan ei ikinä usko, mitä tähän Mitsubishi Coltiin mahtuu. Kahdeksan paria suksia, monoja enemmän, sauvoja liian monet. Laskukamppeet, makuupussit, teltat sun muut systeemit, mitä pohjoisessa saattaa tarvita.
mitsubishi colt ja lasketteluvälineet
Perillä tunturissa!
kolmet telemark-sukset rukan tuolihississä
Onni on lumi ja ystävät
telemark-käännös rukalla
Miia fiilistelee käännöksiä. Tiedättekö muuten, mikä on tämän kauden kuumin laskuasuste? Toppahame!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: