Matkat

Sarah Jessica Parker ja New York

Olen katsonut Sinkkuelämää -sarjan jokaisen jakson liioittelematta vähintään viisi kertaa, useimmat kymmenen.

Tyylitietoinen ihminen ei koskaan saisi sanoa näin, mutta olen Sarah Jessica Parker -fani. Olen katsonut Sinkkuelämää -sarjan jokaisen jakson liioittelematta vähintään viisi kertaa, useimmat kymmenen. Jopa parjatut Sinkkuelämää-leffat olen katsonut pariin kertaan, vaikka kakkososa vaati jo hieman Jallua palanpainikkeeksi.

Miksi? Koska rakastan tapaa jolla sarja tuo esiin muotia ja eri tyylejä. Se antoi 90-luvun lopun lamavuosien jälkeen oikeutuksen muodin julkeaan kuluttamiseen ja ulkonäkökeskeiseen elämään. Kuinka moni meistä muka ei ole perustellut uuden kenkäparin hankkimista sillä, että Carriella oli kenkiä vielä enemmän?

Carrien tyyli on inspiroinut minua, kuten tuhansia muitakin. Olen tehnyt kotipermanentin saadakseni samanlaiset hiukset kuin Carriella, polttanut tupakkaa ikkunasta lehtijuttua kirjoittaessa ja opetellut juoksemaan korkokengillä tien yli taidokkaasti – tismalleen kuten New Yorkissa.

Tiedän, että sarjaa parjataan stereotyyppisten ja epärealististen naiskuvien esittämisestä, naisten elämän esittämisestä epätoivoisena parisuhteen metsästyksenä sekä kannustamisesta varojensa yli elämiseen. Todennäköisesti sitä parjataan vielä monesta sellaisesta asiasta, josta en ole kuullutkaan. Ja mitä luultavimmin aiheesta.

Mutta silti. Sinkkuelämää osui omalla kohdallani heikkoon kohtaan keskelle 20-vuotiaan sekavaa elämää. Se antoi malleja, olkoonkin kyseenalaisia sellaisia, itsenäistymiseen ja vapaaseen elämään myös 2000-luvun Helsingissä, vaikka taksin huutaminen kadulta on täällä huomattavasti hankalampaa kuin Manhattanilla. Samasta syystä New Yorkilla on myös erikoinen paikka sydämessäni, niin kuin lähes kaikilla, jotka ovat siellä käyneet. Olin onnekas saadessani asua siellä kuukauden vuonna 2006, ja matkasta löytyy juttuja täällä.

Olin innoissani löytäessäni tämän Sarah Jessica Parkerin haastattelun Voguen sivuilta jokin aika sitten. Kyseessä on konsepti, jossa julkisuuden henkilöiltä kysytään tiiviseen tahtiin 73 yksinkertaista kysymystä.

Heels or flats? No arvaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s